Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK SELANİK’TE SOYDAŞ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK SELANİK’TE SOYDAŞ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

14
0

Atatürk Evi”nin açılışı münasebeti dolayısıyla Selanik’e gelen T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Selanik’te yaşayan Müslümanlar tarafından kurulan Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği‘ni ziyaret etti. Bu ziyarette Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Batı Trakya’dan Azınlık Milletvekilleri Ahmet Hacıosman, Hüseyin Zeybek ve Sabık Milletvekili Ahmet Faikoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Arif Ahmet, Dernekte görev yapan Batı Trakya’dan Din Görevlisi de hazır bulundular.

Bakan Çelik, Cuma Namazı’nı soydaşlarla birlikte derneğin Mescitinde kıldı. Namaz sonrası dernek yöneticileri ile sohbet eden Bakan Çelik burada yaptığı sohbet toplantısında, “Türk halkı ve Yunan halkı arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da çok artmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Uluslararası hukuk çerçevesinde hakları teminat alına alınan azınlıkları, aramızdaki dostluk köprüsü olarak görüyoruz. Diğer yandanYunanistan’daki Türk azınlık ile ülkemizdeki Ortodoks azınlığın ülkelerimiz arasında güçlü bağlar tesis edilmesine vesile olmaları en büyük temennimizdir” dedi.

Ziyaret sonrasında Dernek başkanı Osman İsmailoğlu tarafından Bakan Çelik’e, Büyükelçi Kerim Uras’a ve Milletvekillerine birer plaket takdim edilirken, Bakan Çelik de Dernek defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz