Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KİPİ-İPSALA KAPISINA YENİ KÖPRÜ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

KİPİ-İPSALA KAPISINA YENİ KÖPRÜ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

16
0

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Türkiye ve Yunanistan arasındaki trafiği daha da rahatlatacak bir köprü yapımı için çalışmalar başlatıldı” dedi. 

Metin, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve beraberindekilerle İpsala Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. 

İncelemelerinin ardından AA muhabirine açıklama yapan Metin, Türkiye’deki ithalat ve ihracat işlemlerinin çok daha kolay olması için sınır kapılarında yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi. 

Çalışmalar kapsamında sınır kapılarının açıldığı ülkelerle de görüşmeler yaptıklarını anlatan Metin, “Uzun süredir yürüttüğümüz müzakereler sonucu Yunanistan yetkilileriyle anlaşılarak, Türkiye ve Yunanistan arasındaki trafiği daha da rahatlatacak bir köprü yapımı için çalışmalar başlatıldı. Bu sayede ticaretin daha hızlı bir şekilde yapılması sağlanacak. Önümüzdeki yıl içerisinde köprü yapımı tamamlanacak” diye konuştu. 

Metin, gümrük kapılarında yaşanan tır kuyruklarının Bulgaristan gümrüğünden kaynaklandığını ve görüşmeler sonucunda sıkıntıların çözüldüğünü kaydetti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz