Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HALİT HABİP OĞLU: “YUNANİSTAN BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN DİNİ İBADETLERİNİ ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE...

HALİT HABİP OĞLU: “YUNANİSTAN BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN DİNİ İBADETLERİNİ ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE İFA ETMESİNİ ENGELLEMEKTEDİR”

27
0

Halit Habip Oğlu: “Yunanistan Aleksandria, Dimetoka ve şimdi de Selanik’teki mescitleri kapatarak Batı Trakya Türklerinin dini ibadetlerini özgür bir şekilde ifa etmesini engellemektedir.”

Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Batı Trakya Türklerinin kurduğu derneğin mescidi kapatıldı. Birlik gazetesinin haberine göre, Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında bulunan ve derneğin açıldığı günden beri faaliyet gösteren mescidin kapısına savcılığın talimatıyla kilit vurularak mescitte ibadet edilmesi yasaklandı.

Hatırlanacağı üzere, Mart 2017’de önce Aleksandria ilçesinde yaşayan Batı Trakya Türklerine ait dernekteki mescit, ardından da Dimetoka Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği içerisindeki mescit kapatılmıştı.

Konuya ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Yunan hükümeti, koalisyondaki aşırı sağ eğilimli ANEL partisinin de telkin ve yönlendirmesiyle Batı Trakya Türklerinin Yunanistan’ın farklı yerlerinde kurduğu yasal derneklerin çatısı altında faaliyet gösteren mescitleri birer birer kapatmaktadır. Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin ibadete açıldığı günden beri faaliyetlerini kendi imkanlarıyla idame ettirdiği Selanik’te yaşayan Batı Trakya Türklerine hizmet veren mescidinin kapatılmasını kınıyor, ülkemiz Yunanistan’dan Batı Trakya Türk toplumunun din ve ibadet özgürlüğünü engelleyen sistematik ve doğrudan müdahalelerine ivedilikle son vermesi çağrısında bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz