Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE 25 MART BAYRAMI TÖRENİ

GÜMÜLCİNE’DE 25 MART BAYRAMI TÖRENİ

16
0

Yunanistan’ın 1821 yılında Osmanlı egemenliğine karşı başlattığı isyan ile sonucunda kazandığı bağımsızlığı simgeleyen 25 Mart Ulusal Egemenlik Bayramı Gümülcine’de de kutlandı.

Gümülcine’deki tören ayin ve Cunta’nın dikmiş olduğu anıta çelenklerin koyulması ile başladı. Törene İçişleri Bakanı Evripidis Stilyanidis, Maronya-Gümülcine Mitropoliti Panteleimon, Milletvekili Ahmet Hacıosman, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos Alper Atak, Kuvvet Komutanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Resmi zevat tören alanında protokolde yerlerini aldıktan sonra okullar, sivil toplum kuruluşları, emniyet ve silahlı kuvvetler vatandaşların alkışları eşliğinde geçiş yaptılar. Azınlık İlkokulları, Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi, Medrese öğrencilerinin tören alanından geçerken disiplinli ve uygun adım yürüyüşleri gerçekten görülmeye değerdi.

Törenlere Yunanlılarla birlikte Batı Trakya Türkleri de ilgi gösterdi. Şehirlerde ve Yunan köyleri yanısıra Türk köylerinde de törenler düzenlendi. Özellikle büyük Türk köylerindeki törenler şehirlerde düzenlenenleri aratmayacak nitelikteydi.

Batı Trakya Türk Azınlığı, kendisine yapılan tüm haksızlıklara ve yaşatılan büyük sıkıntılara rağmen, vatanına olan bağlılığını, sevgisini törenlere verdiği önemle en güzel şekilde bir kez daha göstermiş oldu. Törenlerin devam ettiği sırada bir grup doctor ve devlet memurlarının açmış oldukları protesto panosu dikkat çekti. Tüm Yunanistan’da olduğu gibi Emniyet Güçlerinin sıkı önlemleri de dikkat çekti. Törenler olaysız bitti ve halk dağıldı.

 

Foto galeri.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz