Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GTGB EKİBİ MAKEDONYA 26. ULUSLARARASI HIDIRELLEZ BAHAR ŞENLİKLERİ FESTİVALİ’NE KATILDI

GTGB EKİBİ MAKEDONYA 26. ULUSLARARASI HIDIRELLEZ BAHAR ŞENLİKLERİ FESTİVALİ’NE KATILDI

25
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği Halk Oyunları ekibi Yönetim Kurulu üyesi Sibel Gülistan ve Halk Oyunları Eğitmen Erkan DEMİROĞULLARI başkanlığında 06-07 Mayıs 2017 tarihlerinde Makedonya’nın (FYROM) Valandova iline bağlı Çalıklı köyünde düzenlenen 26. Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali’ne katıldı.

Makedonya’da 25 yıl aralıksız düzenlenen ilk resmi Türk festivalidir. Festival değişik program bölümleriyle Makedonya Türklerini bir araya getirmeye başarmış hatta son yıllarda Balkan Türk topluluklarını bir araya getirmeye devam etmektedir.

Ekibimiz ilk olarak 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü açılış gösterilerinde sahne aldı, aynı günün akşamı Strumica meydanında gösterilerini sundu. 7 Mayıs 2016 Pazar günü Çalıklı köyünde düzenlenen Festival Final gösterilerinde sahne alan ekibimiz büyük beğeni topladı.

Festival de Sırbistan, Arnavutluk, İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları ekipleri ve İznik Mehter Takımı sahne aldı. Ayrıca Plaket takdiminin de gerçekleştiği festivalde Hıdırellez sergisi açılışı ve yağlı güreş oyunları gerçekleşti.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Yönetim Kurulu olarak her yıl düzenli olarak bizleri davet eden Hıdrellez Bahar Şenlikleri Derneği Başkanı ve Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Şenol Tahir’e teşekkür ederiz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz