Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FUEN, MIDAS VE ALMAN İLE DAN AZINLIĞI TEMSİLCİLERİ BATI TRAKYA’DA

FUEN, MIDAS VE ALMAN İLE DAN AZINLIĞI TEMSİLCİLERİ BATI TRAKYA’DA

14
0

FUEN, Avrupa Yerel ve Azınlık Dillerinde Yayımlanan Günlük Gazeteler Derneği’ni (MIDAS) ve Almanya’daki Dan azınlığı ile Danimarka’daki Alman azınlığı temsilcilerinden oluşan 16 kişilik bir heyet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını yerinde gözlemlemek üzere Batı Trakya’ya geldi.

Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) üyesi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi 19-22 Haziran 2014 tarihlerinde ortaklaşa olarak Batı Trakya’ya keşif ziyareti gerçekleştiriyor.

Heyet Cuma günü öncelikle DEB Partisi Genel Merkezini ziyaret etti ve ardında da toplantıya katılan Batı Trakya Türk Basını temsilcileriyle Gümülcine’de Nimfea Turistik Tesisleri’nde bir araya geldi. Toplantıda basın mensupları karşılaştıkları sorunları ve Yunan devletinin Azınlık basınına bakış açısını, uygulamalarını dile getirdiler. Toplantı soru cevap şeklide devam ettikten sonra son buldu.

Buradan öğlen yemeğine geçen heyet daha sonra Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis’i makamında ziyaret etti. Heyet üyelerine Belediyenin çalışmaları hakkında geniş bilgi veren Başkan Petridis, heyet üyeleri tarafından sorulan soruları da içtenlikle cevapladı.

Gümülcine Belediyesi’ndeki temaslarının ardında Harmanlık Mahallesine geçen heyet üyeleri burada Harmanlık Azınlık Eğitim-Kültür ve Spor Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Dernek mekanında gerçekleşen sohbet toplantısında heyet üyeleri Derneğin çalışmaları hakkında geniş bilgi aldılar.

Heyet üyeleri Gümülcine’de Eski Cami ve Selvi Camii Minaresi ve Türbesi ziyaretinden sonra akşam yemeğine ve oradan da Yassıköy (İasmos) Belediyesi’nin Bulatköy’deki festival alanında düzenlediği “14. Kiraz Festivali”ne geçecekler.  

ABTTF’nin keşif heyetindeki isimlerini belirleyen ve katılımlarını sağlaması, DEB Partisi’nin Batı Trakya’da gerçekleştirilecek programı organize etmesi ve FUEN üyesi olarak BTAYTD’nin katılması ile ortaklaşa gerçekleştirilen keşif ziyaretinde FUEN, MIDAS’ı temsilen yabancı azınlık medya mensupları ve doktora öğrencileri ile Alman ve Dan azınlık temsilcileri, DEB Partisi, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, Batı Trakya Türk Azınlığı medya temsilcileri ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) üyeleri ile toplantı gerçekleştirecek, bazı köyleri ziyaret ederek Batı Trakya Türkleri ile buluşacak.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x1zwjq0_fuen-midas-ve-alman-ile-dan-azinligi-temsilcileri-bati-trakya-da_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x1zwkvy_fuen-midas-ve-alman-ile-dan-azinligi-temsilcileri-bati-trakya-da_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x1zwld5_fuen-midas-ve-alman-ile-dan-azinligi-temsilcileri-bati-trakya-da_news

 

Toplam 16 kişilik heyetin Batı Trakya ziyareti programı şöyle:

20 Haziran 2014, Cuma/Gümülcine

09:00 – 10:00               Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret

10:30 – 12:30               Batı Trakya Türk Azınlığı medya temsilcileri ile genişletilmiş toplantı

12:30 – 13:30               Öğle yemeği

14:00 – 15:00               Gümülcine Belediyesi’ne ziyaret

15:00 – 16:30               Gümülcine Harmanlık Mahallesi’ne ziyaret

16:30 – 17:30               Gümülcine Eski Camii ziyareti

17:30 – 18:30               Selvi Camii Minaresi ve Türbesi ziyareti

19:30 – 20:30              Akşam yemeği

21:00 – 22:30              Bulatköy’de Kiraz Festivali

 

21 Haziran 2014, Cumartesi/Gümülcine ve İskeçe

09:00 – 10:45              Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ziyareti ve Çarşı turu

11:00 – 13:00               Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve üyeleri ile genişletilmiş toplantı

13:00 – 14:30               Gümülcine’de öğle yemeği

15:00 – 16:00               İskeçe Aşağı Mahalle Çınar Camii ziyareti

16:00 – 18:00               İskeçe Şahin Köyü ziyareti

19:00 – 21:00               İskeçe’de Akşam yemeği

21:00 – 22:00              Gümülcine’ye dönüş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz