Ana Sayfa Yunanistan Haber Floros, Mısır Hava Kuvvetleri Komutanı İle Görüştü

Floros, Mısır Hava Kuvvetleri Komutanı İle Görüştü

0
0

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, Mısır Hava Kuvvetleri komutanı General Mohammed Abbas Helmy Hashem ile görüştü.

Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Georgios Bliumis’in davetlisi olarak 30 Mart 2021 Salı günü Atina’ya gelen Mısır Hava Kuvvetleri komutanı General Mohammed Abbas Helmy Hashem, Genelkurmay Başkanı Floros tarafından Karargahta kabul edildi. Görüşmede iki ülke arasındaki stratejik ittifakın operasyonel düzeyde ortak askeri tatbikatlarla güçlendirilmesi ve yükseltilmesi bağlamında karşılıklı çıkar konularının ele alındı.

Bu bağlamda, iki ülkenin son yıllarda geniş bir ortak eğitim, tatbikat ve işbirliği ağı aracılığıyla geliştirdiği yakın ilişkilerden özel olarak bahsedildi ve 2021 yılı içerisinde iki ülkenin hava kuvvetleri başta olmak üzere, diğer kademelerde de geniş bir eğitim tatbikat planlaması üzerinde mutabık kalındığı ileri sürüldü.

Görüşmede ek olarak, ortak tatbikatların sonuçları hakkında, özellikle “MEDUSA” tatbikatına ve Güney Kıbrıs Cumhuriyeti, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer dost ve müttefiklerin katılımıyla elde edilen genişlemeye atıfta bulunarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Son olarak Mısır Hava Kuvvetleri komutanı General Mohammed Abbas Helmy Hashem, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ile de görüştü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz