Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FIRTINA TAŞOZ’DA FERİBOTU KARAYA OTURTTU 104 YOLCU PERİŞAN OLDU

FIRTINA TAŞOZ’DA FERİBOTU KARAYA OTURTTU 104 YOLCU PERİŞAN OLDU

24
0

Keramoti Limanı’ndan gece 18:35’te Taşoz adası’na gitmek üzere demir alan “Thassos 6” isimli kapalı feribot açırı fırtına nedeniyle dün akşam karaya oturdu. 104 yolcu, 9 araba ve 5 kamyon ile denize açılan feribot, bölgede kuvvetli esen fırtına nedeniyle Taşoz limanına giremedi ve limanın yanında karaya oturdu. 104 yolcu sabahın 04:30’a kadar kurtarılmayı bekledi. Bölgeye mermer ocağından derhal iş makineleri getirildi ve vinçlerin yardımıyla yolcular sepetle karaya çıkarıldı.

Feribot daha sonra sabahın ilk ışıklarıyla başlayan uzun uğraşın ardından bölgeye gelen çekiçilerle kurtarıldı, Limana bağladı ve içindeki araçlar boşaltıldı. Bölgede kış aylarında kullanılan tek gemi olan “Thassos 6” isimli kapalı feribot kontrol edildikten sonra tamir edilmek üzere Pire’ye hareket edecek.

Yaşan bu olayla ilgili bir radyo programına konuşan Taşoz Belediye Başkanı, “Taşoz’da Liman yok. Olsaydı bu olay yaşanmazdı. Defalarca bu sorunu yetkili Bakanlığa aktarmamıza rağmen bugüne kadar çözüm üretilmedi. Liman demek turizm demek ve adamız bölgenin en çok yatak kapasiteli bölgelerinden biri ama malesef gerektiği kadar ilgi görmüyor. Kış aylarında yolculuk yapan tek kapalı gemi bu. Tamire giderse adanın kış aylarında zor hava şartları altında Kavala ve Keramoti ile bağlantısı nasıl sağlanacak bilemiyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz