Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ERDEM HÜSEYİN AZINLIK BASINIYLA BULUŞTU

ERDEM HÜSEYİN AZINLIK BASINIYLA BULUŞTU

25
0

Kozlukebir Belediyesi başkan adayı Eczacı Erdem Hüseyin Azınlık basınıyla buluştu.

Kozlukebir Belediyesi başkan adayı Eczacı Erdem Hüseyin Azınlık basınıyla buluştu. Gümülcine’nin seçkin otellerinden birinde Türk gazetecilerle bir araya gelen Erdem Hüseyin adaylığı konusunda ve Belediye yönetimine ekibiyle birlikte neden talip olduklarını anlattı.

Erdem Hüseyin’in basın bürosundan yapılan yazılı açıklama aynen şu şekildedir.

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x74xf6q

“KOZLUKEBIR BELEDIYESI’NDE “BİRLİK” ZAMANI!”

Mayıs 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Kozlukebir Belediyesi için başkan adaylığını açıklayan Eczacı Erdem Hüseyin, “BİRLİK” adını verdiği listesindeki genç, dinamik, eğitimli ve tecrübeli isimlerle Kozlukebir Belediyesi’nde şimdi “BİRLİK” zamanı diyor!

Kozlukebir Belediyesi Başkan Adayı Eczacı ERDEM HÜSEYİN kimdir?

1985 yılında Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Sirkeli köyünde doğdu. İlkokulu Sirkeli Azınlık İlkokulu’nda bitiren Erdem Hüseyin, Gümülcine 1. Orta Okul ve Lisesi’nden mezun oldu. 2005 yılında Patra Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazanan Erdem Hüseyin, lisans eğitiminin ardından askerlik görevini ise İskeçe Askeri Hastanesi’nde tamamladı. Uzun yıllar amatör ligde çeşitli futbol takımlarında oynadı. Öğretmen Semra Kösel Hasan ile evli olan Erdem Hüseyin, bir kız çocuk babasıdır.

Eczacı Erdem Hüseyin anlattı: “Neden aday oldum?”

Bölge halkının desteğiyle ve yüreklendirmesiyle Kozlukebir Belediyesi’ne başkan adayı olduğunu belirten Erdem Hüseyin, “Bölgemizi, toplumumuzu, belediyemizi nasıl bir adım daha ileriye götürebiliriz diye büyüklerimizle ve arkadaşlarımızla konuştuk, tartıştık, değerlendirmelerde bulunduk. Neticede onların takdiriyle, bölge insanına hizmet anlamında minnet borcumuzu ödemek için benim ismim ön plana çıktı” ifadeleriyle adaylık sürecini anlattı.

“Yerel yönetimlerde gençlerin ve kadınların da söz sahibi olmasını istiyoruz!”

Gençlerin, yerel yönetimlerde söz, yetki ve karar alma mekanizmalarına katılımının önemine işaret eden Erdem Hüseyin, “Genç, dinamik, eğitimli ve yerel yönetimde tecrübeli isimlerden oluşan listemizle Kozlukebir Belediyesi yönetiminde söz sahibi olmak istiyoruz!” dedi.

Erdem Hüseyin, yerel yönetimlerde özelikle kadınların varlığının önemine vurgu yaparak, “Kadının eşit siyasi temsil hakkı olduğunu unutmamalıyız. Kadınlarımızın tüm karar alma ve denetim mekanizmalarında yer almalarını önemsiyoruz. Ayrıca sosyal ve kültürel alana katılımlarının önünü açmaya yönelik faaliyetler geliştirmeyi hedefliyoruz” diye belirtti.

“Nasıl bir belediyecilik?”

Erdem Hüseyin, nasıl bir belediyecilik anlayışıyla halka hizmet sunacaklarına dair hedeflerini ise şöyle açıkladı:

“Belediyemiz için elbette ki hedeflerimiz, projelerimiz var. Ancak bizim için aslolan, gerçekleştirilebilirliği olan çalışmaları dile getirmektir. Belediyenin olanaklarıyla örtüşmeyen uçuk vaadlerin bizim söylemimizde yeri yoktur.

Bizim belediyecilik anlayışımızda, Kozlukebir Belediyesi halkının günlük hayatta karşılaştığı temel problemlere çözüm sağlayarak yaşam kalitesini iyileştirmek, bunu yaparken de hizmet dağılımını adaletli bir şekilde uygulamak vardır.”

“Nasıl bir başkanlık?”

Halkla iç içe, her an ulaşılabilir bir başkanlık ve yönetim şekli hedeflediğinin altını çizen Erdem Hüseyin, merkezî idarenin sahada halka yayılacağı geniş katılımlı yönetim tarzını şöyle açıkladı:

“Ben açık belediyeciliği çok önemsiyorum. Bizim yönetimimiz döneminde kapalı kapılar, randevular olmayacak. Bunu açık sözlülükle ifade ediyorum. Halkımız istediği zaman bize ulaşacak, başkanlık makamının kapası sonuna kadar açık olacak. Hatta ben şahsen belediye başkanı olarak ve belediye meclis üyelerim halkın ayağına gideceğiz. Her köyde dönüşümlü olarak halk günleri ilan edeceğiz, biz o günlerde o köylerde halkımıza gideceğiz.

Ayrıca şahsen başkan olarak ben bölgedeki meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte, her ayın son Cuma günü, idarî merkez Sirkeli’nin dışında dönüşümlü olarak eski yönetim merkezlerimizden Kozlukebir, Hemetli ve Mehrikoz’daki birimlerde hazır olacağız.  

Sadece yerel belediyecilikte değil aynı zamanda ülkemiz Yunanistan içindeki ve komşu ülkelerdeki belediyeler ağı ile de iletişimde olmayı hedefliyoruz. Bölgesel kalkınmaya fayda sağlayacak iş birlikleri geliştirmeyi amaçlıyoruz.”

“Köyler arasında adil ve dengeli hizmet!”

“Kozlukebir Belediyesi yurttaşları olarak ovasıyla, yakasıyla, balkan koluyla hepimiz aynı gemideyiz” sözleriyle birlik vurgusu yapan Erdem Hüseyin, belediye sınırları içindeki tüm köylere adil ve dengeli hizmet sözü verdi.

Erdem Hüseyin, mevcut belediye yönetiminin hizmet ulaştırmadaki yetersizliklerine şöyle dikkat çekti: “Son zamanlarda açıkça görüldüğü gibi özellikle balkan kolundaki köylerimiz bazı temel belediye hizmetlerden mahrum bırakılmaktadır. Ovada bir günde yapılan iş dağlık bölgede üç günde yapılamıyor veya zamanında olmuyor. Örneğin, karayolu dediğimiz tali yolların zamanında temizlenip açılmaması, özellikle balkan kolunda güvenlik açısından büyük sıkıntı ve ciddi tehlike yaratıyor.”

“İçme suyu üzerinden halk sağlığı tehlikeye atılıyor!”

İçme suyundaki klorlama sorunu ile su kesintilerinin pek çok köy için hâlâ ciddi bir sorun olduğunu belirten Erdem Hüseyin, içme suyu şebekesiyle ilgili öncelikli hedeflerini şöyle sıraladı:

“Bu devirde belediyemizde hâlâ içme suyu sorunu olan köylerimiz var. Mevcut yönetim ne klorlama ne de su kesintisi sorununa çözüm getirdi. Özellikle yaz aylarında tahammül edilmesi imkânsız bir hal alan su sıkıntısına çözüm getirmek, öncelikli hedefimiz. Bunun yanında, içme suyu şebekelerinde kullanılan ve halk arasında amyant olarak bilinen asbest boruları, taşıdıkları kanserojen özellikler nedeniyle bir an önce değiştirmek diğer bir önceliğimiz olacak. Çünkü bu halkın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yok!”

“Belediyenin hizmet üretebilmesinde olmazsa olmazı: Texniki İpiresia!”

Erdem Hüseyin, belediyelerde iş ve hizmet üretilebilmedeki en önemli birim olarak İmar Müdürlüğü (Texniki İpiresia)’ne dikkati çekti: “Kozlukebir Belediyesi’nde İmar Müdürlüğü (Texniki İpiresia) yokluğu kabul edilemez. Bir belediyenin proje yapabilmesi dolayısıyla da hizmet işlevini tam manasıyla yerine getirebilmesi için İmar Müdürlüğü (Texniki İpiresia) şarttır.

Ancak ne yazık ki bugün hâlâ Kozlukebir Belediyesi’nde bu birim mevcut değildir. Belediye sınırları içerisindeki herhangi bir plan, proje ve çalışmanın yürütülebilmesi için başka belediyelerden yardım talep edilmekte, bu da hem zaman kaybına yol açmakta hem de ilave mali yük getirmektedir.

İşte bu nedenle önceliklerimizden biri de Kozlukebir Belediyesi’nde İmar Müdürlüğü (Texniki İpiresia) birimini bir an önce hayata geçirmek olacaktır.”

“Sosyal belediyecilikten anladığımız yalnızca yol-su, park-bahçe hizmeti değil, her türlü kültür-sanat, spor hizmeti sunmaktır”

Sosyal belediyecilik anlayışını, “Belediyelerin işlevi yalnızca yol, su, kanalizasyon veya çöp, temizlik hizmeti sunmak, park-bahçe düzenlemek değildir, kişisel eğitim de dahil olmak üzere kültür-sanat, spor ve sağlıklı yaşam ihtiyaçlarının karşılanması için de yatırım yapmak, faaliyet geliştirmektir” şeklinde ifade eden Erdem Hüseyin, geleceğe yönelik projelerini şu şekilde sıraladı:

“Bizim sosyal belediyecilik anlayışımız bu yöndedir. Bu doğrultuda, özellikle büyük köylerimizde terkedilmiş haldeki futbol sahalarını yeniden yapılandırmak, böylece farklı etkinliklerde de kullanılabilir duruma getirmek hedeflerimizden biridir.

Yine zaman içinde türlü eksiklikler nedeniyle kapanan futbol takımlarımızı belediye teşvikleriyle canlandırmak, amatör lige yeniden kazandırmak, böylelikle gençleri spora yöneltmek önceliğimizdir.

Diğer yandan, çocuk parkı ve oyun alanı eksiği olan köylerimiz olduğu gibi mevcut çoğu park ve oyun alanında yenilenme ihtiyacı olan köylerimiz var. Biz, bu temel belediyecilik hizmetlerini tüm köylerimize eşit şekilde ulaştırmayı amaçlıyoruz.”

“Hedefimiz: Sosyal tesisler, spor tesisleri ve kültür merkezleri gibi hizmet birimleri ile hedefimiz halka açık belediyecilik”

“BİRLİK” listesinin Kozlukebir Belediyesi başkan adayı Eczacı Erdem Hüseyin yönetime neden talip olduklarını, “Biz hizmet sunabilmenin yolunu arıyoruz. Nasıl daha iyi, daha yaşanabilir, daha donanımlı bir belediyeye dönüşebiliriz bu yönde fikir üretiyoruz. Bu nedenle de ilk günden itibaren halkımızla açık diyalog halinde yürüyoruz” ifadeleriyle açıkladı.

Erdem Hüseyin, genç – yaşlı, çocuk, kadın – erkek tüm bölge halkının farklı farklı ihtiyaçlarında yararlanabileceği tesisler ve merkezler açarak, gerçek anlamda sosyal belediyecilik hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirtti. Öncelikli projeleri arasında, bir toplantı salonu ile sosyal tesisin (touristiko periptero) yer aldığını söyleyen Erdem Hüseyin, söz konusu iki proje hakkında şu detayları verdi:  

“Çok önemsediğim iki ciddi projeden biri, tam donanımlı amfi şeklinde bir toplantı salonu. Öyle ki ihtiyaç halinde bir konferansta, bir tiyatro performansında veya müzik dinletisinde, ihtiyaç halindeyse bir film gösteriminde kullanılabilsin.

İkinci olarak ise belediye işletmesi olarak büyük bir sosyal tesis açmak. Bölge halkının düğün, nişan, sünnet, mevlid gibi çeşitli merasimlerini veya özel gün kutlamalarını yapabileceği, aynı zamanda lokanta – kafe olarak da hizmet verebilecek yüksek kapasiteli (1000 – 1200 kişilik) bir sosyal tesisi (touristiko periptero) hayata geçirmeyi planlıyoruz.  

Biz seçimlerden sonra da arkasında durabileceğimiz vaadlerle halkımızın karşısına çıkıyoruz, yapılabilecek gerçekçi projeleri dile getiriyoruz.”

“İddialıyız, en iyi kadro bizde! Kararlıyız, belediyemizi en iyi biz yönetiriz!”

Erdem Hüseyin, çalışkan, güvenilir, donanımlı ve her kesimden tecrübeli isimlerin yer aldığı “BİRLİK” listesiyle, güçlü bir ekip olarak yönetime aday olduğunu vurguladı. Bütün başarıların ardında “birlik” ve “beraberlik” olduğunun altını çizen Erdem Hüseyin, “BİRLİK listesi olarak, her soydaşımızı, her dindaşımızı kardeş olarak görüyoruz. Listemizin adından da anlaşılacağı üzere, başarıya giden yolun birlik ve beraberlikten geçtiğine inanıyoruz. Bu birlik fikri ile yürüttüğümüz çalışma neticesinde Kozlukebir Belediyesi yönetimine geldiğimizde, bölgemizin her kesiminden siz kıymetli yurttaşlarımız ile birlikte, kuvvetli bir şekilde idarecilik yapacağımıza inanıyoruz” diye belirtti.

Mayıs ayında gerçekleşecek yerel seçimi “kardeşçe yaşama ve kardeşçe yönetme” adına büyük bir fırsat olarak nitelendiren Erdem Hüseyin, seçim süreciyle ilgili şunlara dikkat çekti:

“Biz, kardeşçe ve birlik içinde yaşanabilir bir Kozlukebir Belediyesi hayal ediyoruz. Siz kıymetli bölge halkından, “BİRLİK” listesinin uygulamak istediği böylesi bir yönetim şeklini, değerli oylarınızla desteklemenizi istiyoruz. Burada küçük, iç içe, samimi bir toplum olarak yaşıyoruz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. “BİRLİK”i oluşturanlar başta olmak üzere seçim yarışındaki diğer bütün arkadaşlarım, büyüklerim çok değerli. Bu süreçte herkesi, seçim sonrasında da birbirimizin yüzüne bakacağımızı, aynı toplumda yaşamaya devam edeceğimizi unutmayarak söz sarfetmeye davet ediyorum.

Muhakkak önceki yönetimlerde ellerinden gelen en faydalı şekilde hizmet etmek için gayret etmiştir. En azından biz öyle olduğuna inanmak istiyoruz. Neticede bu bir bayrak yarışıdır. Biz de şimdi diyoruz ki, bölgemize ve yurttaşlarımıza daha iyi hizmet sunma inancı ve iddiasıyla geliyoruz! Gerekli bilgi ve tecrübeye sahip, araştırıp, öğrenip hayata geçirmeye hevesli, Türkçe ve Yunanca her iki dile de hâkim olarak iletişime açık ve en önemlisi farklı meslek gruplarından her alanda halka hizmet sunmaya kararlı isimlerden oluşan bir ekibimiz var.

“BİRLİK” olarak en iyi kadronun bizde olduğunu iddia ediyoruz. Halkımızın da desteğiyle Kozlukebir Belediyesi’nin en iyi “BİRLİK” ile yönetileceğine inanıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz