Ana Sayfa Yunanistan Haber Dikkat! Koronavirüse Karşı Dedeağaç Hastanesi’nde Aşılama Başlıyor

Dikkat! Koronavirüse Karşı Dedeağaç Hastanesi’nde Aşılama Başlıyor

1
0

EOF’dan “Yeşil ışık”: 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren Yunanistan’da Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları başlayacak. Kimlere aşı yapılacak.

EKPA Patoloji-Enfeksiyonlar Profesörü Evangelos Giamarellos liderliğindeki Yunan uzmanlardan oluşan ekip Ulusal İlaçlar Ajansı’ndan (EOF) onay aldı ve 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren tüberküloza karşı BCG aşısı ile COVID-19 hastalığına karşı aşılama programına başlayacakları belirtiliyor.

Koronavirüse karşı yeni bir aşı henüz mevcut olmadığından, Attikon Hastanesi’ndeki araştırmacılar, COVID-19’un ikinci dalgası göz önüne alınarak vatandaşları korumak için mevcut bir aşıyı öneriyorlar.

Atina’daki “Attikon” Hastanesi’nde bir süre önce tamamlanan bir çalışma ile bağdaştırmayı bilimsel olarak doğrulamışlar ve derhal nüfusu aşılamaya başlıyacakları ifade ediliyor.

Birçok ülkeden gelen bilimsel raporlarda, tüberküloza karşı aşılamanın yeni Koronavirüs SARS-CoV-2 ile daha düşük bir enfeksiyon riski ile ilişkili olduğunu gösterdiği ifade ediliyor. Koronavirüse karşı aşılama programlarının üç ülkede (Avustralya, Almanya ve Hollanda) başlatıldığı belirtiliyor.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar ve elde edilen sonuçlara göre, tüberküloz aşısı ile aşılananların solunum yolu enfeksiyonu geliştirme riskinin %80 daha düşük olduğu ifade ediliyor.

Uzmanların hemfikir olduğu konulardan biri, Koronavirüse karşı şu an itibariyle belirli bir aşı mevcut olmadığından, anti-tüberküloz aşısı gibi genel bir koruma kalkanı sağlayan aşılarla kolektif bağışıklık gelişimi yapılabilir kanısına varılıyor.

Aşılama programı, koroner kalp hastalığı, kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan veya yüksek risk altında olan 50 yaşın üzerindeki kişilere uygulanacağı belirtiliyor.

Aşılama çalışmaları Atina’da 4 hastanede yapılacak ve bunun yanısıra Selanik (Thessaloniki), Balyabarda (Patra), Yanya (İoannina), Dedeağaç (Aleksandrupolis), Karaferye (Veria-İmathia), Kayalar (Ptolemaida), Anabolu (Nafplio) ve Gürdüz’deki (Korinthos) hastanelerde yapılacak.

Aşılanmak isteyen her bir kişide, virüsün maruz kalıp kalmadığını belirlemek için önce koronavirüse karşı antikorlar ölçülecektir.

Aşılama programı ve aşılama merkezleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, 210 74 80 662 telefon numarası veya www.sepsis.gr web sitesine başvurabilir.