Ana Sayfa Yunanistan Haber Bakoyanni: “Türkiye İle Kapsamlı Bir Anlaşmaya İhtiyacımız Var”

Bakoyanni: “Türkiye İle Kapsamlı Bir Anlaşmaya İhtiyacımız Var”

1
0

“Türkiye ile kapsamlı bir anlaşmaya ihtiyacımız var. AB artık gecikmemeli ve bu yönde hareket etmelidir.”

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Dora Bakoyanni, Konstantinos Karamanlis Demokrasi Enstitüsü’nün organizasyonu ve Avrupa Siyasi Kurumlar Ağı ENOP AB katkılarıyla telekonferans aracılığı ile gerçekleştirilen “Koronavirüs Avrupa ve Dünyayı Nasıl Değiştiriyor – Jeopolitik Boyut” temalı konferansta yaptığı konuşmada, “Türkiye ile, İngiltere ile yaptığımız anlaşmaya benzer kapsamlı bir anlaşmaya ihtiyacımız var. Türkiye’nin uluslararası hukuka uygunluğunu sağlayacak ekonomik, güvenlik ve sınır konularında bir anlaşma. Avrupa-Türkiye ilişkileri bu evrensel anlaşma tarafından belirlenmelidir ve AB artık gecikmemeli ve bu yönde hareket etmelidir” ifadelerini kullandı.

Bakoyanni, son zamanlarda yaşanan göç krizinden bahsederken, Türkiye’nin göçmenleri Avrupa’ya şantaj yapmak için bir baskı kolu olarak kullandığını söyledi. Bakoyanni, “Yunanistan sınırlarını başarılı bir şekilde kapattı ve AB, Yunanistan’ın yanında yer aldı ve Erdoğan’a açıkça bu şantajın kabul edilemeyeceğini söyledi.” Dedi.

Bakoyanni konuşmasına şöyle devam etti:

“Yeni bir dalga ile karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz, bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Ancak göç önümüzdeki on yıllarda da kalmaya devam edecek ve herhangi bir ülke tarafından değil, sadece AB tarafından karşılanmalıdır. İltica konusuna bakmak için kararlar almalıyız, bunu karşılanması konusunda sınırlarda olan ülkeleri tek başına bırakamayız.”

Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkilerine atıfta bulunan Bakoyanni, “AB diktatörle güven ilişkileri geliştiremez. Yapabileceğimiz tek şey hasarı azaltmaktır” dedi.