Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç’a Sahil Güvenlik Okulu Açılmasını İstedi

Dedeağaç’a Sahil Güvenlik Okulu Açılmasını İstedi

1
0

Meriç (Evros) Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petrovic, Ege ve Ada Politikası Genel Sekreteri Hristiana Kalogiru ve Yunan Sahil Güvenlik Komutanı Amiral Theodoros Kliaris ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Petrovic, Dedeağaç’a (Aleksandrupolis) Sahil Güvenlik Okulu açılmasını ve öğrencilerin burada eğitim almalarını tekrar gündeme getirdiği belirtiliyor.

Dedeağaç’ta açılacak Sahil Güvenlik Okulu sayesinde öğrencilerin Trakya Denizi’nde pratikte eğitim alarak görevlerini Ege Denizi ve Yunanistan’ın diğer deniz bölgelerinde başarıyla yapmaları açısından büyük öneme sahip olduğu ifade ediliyor. Gerekçe ise, Yunanistan’a deniz yoluyla kaçak olarak gelen sığınmacıların ağırlıklı olarak bu bölgeden geçtikleri ifade ediliyor.

Petrovic ayrıca, Dedeağaç ve Semadirek Limanlarındaki Sahil Güvenlik personel kadrolarında ve görevlendirmelerinde takviye yapılması çağrısında bulundu ve Dedeağaç’taki Merkezi Liman Başkanlığı’nın bina altyapısı için kalıcı bir çözüm bulma gereğini vurguladı.

Petrovic görüşmede, Dedeağaç Limanı’nın daha geniş bölgedeki jeostratejik ve ekonomik rolüne atıfta bulunarak, Denizcilik Bakanlığı ve Ada Politikasının gelişmesi için daha fazla destek amaçlı Dedeağaç’ın Limos adası ile bağlantısının sürekli olmasını talep etti.

Son olarak Semadirek adasından her türlü hava şartlarına uygun Dedeağaç’a özel hasta taşıma botunun temin edilmesi talebinde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz