Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN YAKA BÖLGESİ’NE ZİYARET

DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN YAKA BÖLGESİ’NE ZİYARET

9
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı Yönetimi İskeçe’nin Yaka Bölgesi Köylerinden Sakarkaya ve Koruköy’e 1 Aralık 2012 Cumartesi günü ziyaret gerçekleştirdi.

 

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet iki köy halkı tarafından da samimiyetle karşılandı. Köylerde kahvehaneleri gezen İskeçe İl Teşkilatı yöneticileri halkla sohbet etme imkanını yakaladı. Gerek Sakarkaya, gerekse Koruköy’de halkla konuşan DEB Partisi yöneticileri, vatandaşların sorularını yanıtladı ve azınlığı ilgilendiren konular ve özellikle de azınlık eğitimi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyaret sırasında söz alan Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu DEB Partisi ve partinin yeniden yapılanma süreci ile ilgili bilgiler verirken şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle bizleri böyle samimi ve sıcak bir şekilde karşılayan köy halkına teşekkür etmek istiyorum. Bu sıcak ilgi ve samimiyet bizleri gerçekten memnun ediyor. Bildiğiniz gibi DEB Partisi 2010 yılından itibaren bir yeniden yapılanma sürecine girdi. Parti olarak amacımız azınlığımızın sesini bağımsız bir şekilde gerekli yerlere duyurmaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buna en güzel örnek birkaç gün önce Avrupa Parlamentosunda gerçekleştirilen konferanstır. DEB Partisi ve ABTTF’nin organizasyonu ile 28 Kasım 2012 günü Brüksel’de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları hakkında bir konferans düzenlendi. Bu konferansta partimizin başkanı, müftülerimiz, dernek temsilcilerimiz ve basınımızın temsilcileri bölgemizdeki sorunları tüm açıklığıyla ifade etme imkanını buldu. Bu tür toplantılar devam edecektir. DEB Partisi olarak azınlığımızın haklı sesini gerekli olan heryere duyurmak için mücadelemize devam edeceğiz. İskeçe İl Teşkilatı olarak ise geçen yıl Kasım ayında başlattığımız köy ziyaretlerimize bu yıl da devam ediyoruz. Bugün Yaka bölgesindeki köyelerimizi ziyaret ettik. Önümüzdeki haftalarda Ova ve Balkan bölgesindeki köylerimize ziyaretlerimiz devam edecek. Ziyaretlerdeki amacımız halkımızı dinlemenin yanısıra bir mesaj ulaştırmaktır. ‘DEB Partisi olarak azınlığımızın sorunlarını özgürce duyurmak için varız. Artık bizimde bir partimiz var ve bu parti hepimizin partisidir. Hep beraber partimizi daha da güçlü hale getireceğiz ve haklı sesimiz daha da güçlü çıkacaktır.’ Bu mesajın bütün halkımıza ulaşması için çaba gösteriyoruz. Azınlık olarak bir çok sorunumuz halen çözüm bekliyor. Milli kimlik sorunu, müftülük sorunu, vakıflar sorunu, 19. Madde sorunu ve tabii ki eğitim sorunu hala çözülebilmiş değil. Sorunların en önemlisi bize göre eğitim sorunudur. Bugün eğitimimize sahip çıkmazsak gelecekte çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Azınlık olarak kültürümüzü yaşatabilmemiz için camilerimize ve okullarımıza büyük önem vermeliyiz. Dilimizi, kültürümüzü ve dinimizi yaşatmak bizim hakkımızdır. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız kültürel mirasın ne olacağını çok iyi belirlememiz gerekiyor. Bunun yanısıra bölgemizin ekonomik olarak son yıllarda sürekli gerilediğini gözlemlemekteyiz. İşsizlik had safhada. Bölgedeki gençler yurtdışında ekmek parası aramanın dışında çare bulamıyorlar. Bu durum yıllarca azınlığın geri kalmasına sebep olan ayrımcı ve baskıcı politikaların sadece azınlığa değil, tüm bölgeye yaptığı olumsuz etkilerdir.”

 

Ozan Ahmetoğlu ziyaret anısına köy halkı adına hem Sakarkaya hem Koruköy ileri gelenlerine partinin plaketini takdim etti.

 

Ziyarette, DEB Partisi Yönetim Kurulu üyesi Ramadan Duban, MYK üyesi ve İskeçe İl Teşkilatı Yöneticisi İsmet Tüccar, İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu Koordinatörü Mustafa Şargo, Gençlik Kolu Koordinatör Yardımcısı Ali Salihoğlu ve bölgedeki köy temsilcilerimizden İsmail Velioğlu ve Salih Abdullah da hazır bulundu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz