Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI’NA MEKTUP

DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI’NA MEKTUP

14
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı, inşaat işçilerinin talepleriyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yorgos Kutrumanis’e mektup gönderdi. İskeçe İli İnşaat İşçileri Birliği yönetimiyle yapılan görüşme sonrasında hazırlanan mektup, Çalışma Bakanı Kutrumanis’e gönderildi.

 

DEB Partisi Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu imzasıyla gönderilen mektupta ekonomik krizin inşaat sektörüne olan olumsuz etkisi hatırlatıldı ve İskeçe ilindeki 3 binin üzerindeki işçilerin büyük bir işsizlikle karşı karşıya olduğu vurgulandı. İnşaat sektöründeki krizin, işçi ailelerini ve dolayısıyla bölge ekonomisini sıkıntıya soktuğu belirtilen mektupta, ekonomik krizle mücadele çerçevesinde alınan önlemlerin bu kesiminn içinde bulunduğu durumu daha da vahim hale getirdiği ifade edildi.

 

DEB Partisi tarafından Çalışma Bakanı’na gönderilen mektupta, işsizlik sigortasının 461,50 euro’dan, 359 euro’ya düşürülmesinin, inşaat işçilerine yönelik olarak yapılan dönemlik yardımın 840 euro’dan 600 euro’ya düşürülmesinin ve İşçi Yardım Sandığı’nın kapatılması nedeniyle işçilerin ödediği kredi taksitlerinin arttırılmasının bu sektördeki çalışanlara getirdiği ekonomik külfet hatırlatıldı ve işçi ailelerinin desteklenmesi için acil önlem alınması istendi. Mektupta ayrıca, inşaat sektöründeki büyük kriz nedeniyle işçilerin 2012 ve 2013 yıllarında sağlık sigortalarının devam etmesi için işgünü (pul) şartının, tersane işçileri örneğinde olduğu gibi kaldırılması talep edildi.

 

DEB Partisi tarafından inşaat işçilerinin sorunları ve talepleriyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na gönderilen mektup aynı zamanda İskeçe Milletvekilleri Çetin Mandacı, Sokratis Ksinidis, Aleksandros Kondos, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis, Eyalet Başkan Yardımcısı Fotis Karalidis, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, İskeçe Belediye Başkanı Mihalis Stilyanidis, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Topiros Belediye Başkanı Stelios Hacievangelu, Avdira Belediye Başkanı Vasilis Çolakidis, İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stelios Moraitis ve İskeçe İli İnşaat İşçileri Birliği Başkanı Salih Kahya’ya da gönderildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz