Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BİRİLERİ HACIBEKTAŞ’A GİTTİ, BİRİLERİ DE PAPAZA GİTTİ” NELER OLUYOR?

“BİRİLERİ HACIBEKTAŞ’A GİTTİ, BİRİLERİ DE PAPAZA GİTTİ” NELER OLUYOR?

28
0

Meriç (Evros) ilinde neler oluyor? Son haftalarda bölgede ilginç durumlar yaşanıyor. Bölgede yaşayan bir heyet Hacıbektaş-ı Veli Postnişini Velayettin Ulusoy’u ziyaret ederek icazetlerini yenilerken, bir diğer heyet ise Dimetoka Mitropolitini ziyaret ediyor. Kısacası yaşananlar şunu gösteriyor “birileri İmama birileri Papaza” deyimi ortaya çıkıyor.

Bölgede neler yaşanıyor? Son döneme ne oldu da düne kadar birlikte olan oradaki soydaşlarımız birlik beraberlikten kopma noktasına geldi. Bu kime yarayacak ki? Kim neden bu ayrıştırmayı körüklüyor?

Bölge insanı derhal toplanmalı ve bu durumu enine boyuna değerlendirmelidir. Papaz mı? Hacıbektaş-ı Veli mi? Bu masum ve tertemiz insanlara birileri bu ziyaretleri enine boyuna izah etmeli, anlatmalıdır. Kim neyin peşinde ki? Kişilerin çıkarları mı? Toplumun çıkarları birlik beraberliği ve ibadeti mi?  

Rodop Rüzgarı’nın haberine göre, Dimetoka yakınlarında bulunan Seyyid Ali Sultan Dergahı kanaat önderlerinden Mehmet Koç, Abdi Pencal ve Hasan Abdi Hacıbektaş-ı Veli Postnişini Velayettin Ulusoy’u ziyaret ederek icazetlerini yeniledikleri ifade ediliyor.

Haberin devamında şu ifadelere yer veriliyor.

“Kanaat önderleri, 18-19 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleşen ziyarette Hacı Bektaş-ı Veli Postnişini Velayettin Ulusoy tarafından çok sıcak, samimi, dostane bir ilgiyle karşılandılar.

Görüşmede Seyyid Ali Sultan Dergahı etrafındaki gelişmeler konuşuldu. Görüşmeden sonra Hacı Bektaş-ı Veli Postnişini Velayettin Ulusoy kanaat önderlerinin icazetlerini yeniledi ve görevlerine devam etmelerini istedi.

Bilindiği gibi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken Hacıbektaş-ı Veli Postnişini Velayettin Ulusoy’un dedesi Cemalettin Ulusoy’u ziyaret etmiş ve ondan yardım talep etmişti. Tarihi belgelere göre Atatürk’ün yardım talebi olumlu karşılanmıştı.

Yine bilindiği gibi Hacıbektaş-ı Veli Postnişini Alevilerin en yüksek makamıdır, Hz. Peygamberin soyundan geldiklerinden seyyiddirler. Hacı Bektaş-ı Veli Postnişinin verdiği kararlar ise tüm Aleviler için bağlayıcılık arz etmektedir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz