Ana Sayfa Yunanistan Haber Borular Dedeağaç Limanına Geldi

Borular Dedeağaç Limanına Geldi

3
0

Atlas Wind isimli kuru yük gemisi Dedeağaç limanına geldi ve Yunanistan – Bulgaristan arasında doğal gaz boru hattında kullanılacak çelik boruları limana indirdi.

Bilindiği gibi 182 km uzunluğundaki Yunan-Bulgar doğal gaz boru hattı, Gümülcine’yi Stara Zagora ile bağlayacak. Yunanistan ile Bulgaristan arasında gaz sistemlerinin Serez bölgesi Demirhisar’daki (Sidirokastro) mevcut dağıtım istasyonunun ötesinde ikinci bir bağlantı noktası olacak.

5 milyar metreküp kapasiteye sahip IGB, başlangıçta yıllık 3 milyar metreküp gaz taşımaya başlayacak. TAP boru hattına bağlanması planlanan IGB’nin, Romanya ve Bulgaristan ve Sırbistan’ın arabağlantı boru hatlarıyla birlikte dikey koridora destek vermesi bekleniyor. Yani, merkez Balkan ülkelerini Hazar gazına ve TAP boru hattına bağlayacak.

Projenin çalışması, inşaatı ve işletmesinin Bulgaristan merkezli ICGB AD şirketi ve Bulgaristan Devlet Şirketi Bulgar Enerji Holding (BEH) (% 50) ve IGI Poseidon (% 50) hissedarları tarafından yapılan doğal gaz boru hattına DEPA ve Edison da katılıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz