Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS BİLTEKİN HALKİDİKİ’NİN YEMEKLERİ TANITIMINA KATILDI

BAŞKONSOLOS BİLTEKİN HALKİDİKİ’NİN YEMEKLERİ TANITIMINA KATILDI

15
0

T.C.Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin Halkidiki’nin geleneksel gıda ürünlerini tanıtmak amacıyla 19 Ekim akşamı Halkidiki Ticaret Odası tarafından Sani bölgesinde verilen akşam yemeğine katıldı. Başkonsolos Tuğrul Biltekin‘e Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün de eşlik etti.

Yemekte bir konuşma yapan Halkidiki Ticaret Odası Başkanı Georgios Gilis, Halkidiki gıda ürünlerinin artık AB kalite standartlarına ulaştığını ve özel ambalajlarda tüm AB ülkelerine ihraç edildiğini söyledi. Gilis, bu başarının, gıda ürünlerinin çevreye zarar vermeden üretilmesi ve tamamıyla organik olmasından kaynaklandığını vurgulayarak, bölgenin kalkınmasına gösterilen ilgiden dolayı Başkonsolos Biltekin ve Ticaret Ataşesi Tüzün’e teşekkür etti.

Yemeğe tek yabancı misyon olarak katılan Başkonsolos Tuğrul Biltekin, yaptığı konuşmada özetle, Halkidiki Ticaret Odası’nın kuzey Yunanistan’da kurulu iki ülkeyi içeren tek oda niteliğindeki Kuzey Yunanistan Yunanistan-Türkiye Ticaret Odası’nın önemli bir ortağı olduğunu dile getirdi. Başkonsolos Biltekin konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“İki yıl önce Halkidiki, ülkemizde tanınmazken Başkonsolosluğumuz organizasyonunda ülkemizde gerçekleştirilen fuarlara katılımların yanısıra, Türkçe broşürler bastırılması, TURSAB heyetlerinin ağırlanması gibi faaliyetlerle Halkidiki’nin tanınmaya başladı. Ticaret Ataşemiz sayın Tüzün’ün bir gün içinde 18 tesis gezerek incelemelerde bulundu. Önümüzdeki dönemde Edirne Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’un ayrıca GYİAD’ın bölgeyi ziyaret edeceği, iki oda arasında kardeşlik ilişkisi kurulması çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Halkidiki Turizm Örgütü’nün ayrıca tanıtım etkinliklerinde bulunarak aynı zamanda Selanik’e de daha fazla Türk turist gelmesinin önünü açtı. Geçtiğimiz yaz ilk defa binlerce vatandaşımız Halkidiki bölgesini ziyaret etti. Böylece bölge insanı da ülkemizi ve ortak tarihimizi yeniden keşfe başladığını görmek sevindirici bir gelişmedir” dedi.

“T.C. Başkonsolosu bölgemiz hakkında bu kadar güzel şeyler söyleyebiliyorsa, fazla söze gerek kalmamıştır”

Halkidiki Turizm Organizasyonu ve Halkidiki Otelciler Birliği Başkanı Grigoris Tasios da yaptığı konuşmada, son 25 yıl boyunca Halkidiki bölgesinin gelişemediğini, ancak bu dönemin sona erdiğini ve artık her şeyin değişmeye başladığını dile getirdi. Bölgenin kalkınmasına Başkonsolosluğun çalışmalarıyla verilen destekten dolayı minnettar olduğunu ifade eden Tasios, “T.C. Başkonsolosu bölgemiz hakkında bu kadar güzel şeyler söyleyebiliyorsa, fazla söze gerek kalmamıştır” dedi.

Çeşitli TV kanalları tarafından naklen yayınlanan etkinlik sırasında bölgesel “Halkidiki TV” adlı kanal Başkonsolos Biltekin ve Ticaret Ataşesi Tüzün ile söyleşi gerçekleştirdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz