Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKANLIK KONUTU MAKSİMU’DA İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NE FORMÜL BULUNDU!

BAŞBAKANLIK KONUTU MAKSİMU’DA İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NE FORMÜL BULUNDU!

27
0

Başbakanlık konutu Maksimu’da yapılan toplantıda İskeçe Türk Birliği’ne formül bulundu.

Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis’in geçtiğimiz hafta Parlamento’ya taşıdığı İskeçe Türk Birliği hakkında AİHM tarafından verilen kararın Yunan mahkemeleri tarafından tanınması ile ilgili yasa Parlamento’dan geri çekilmişti.

Bu konu ile ilgili Atina’da yeni bir gelişme yaşandı ve Başbakanlık konutu Maksimu’da toplandılar, ANEL’i sözde sorumluluk dışında bırakacak formülü buldular. Bu formüle de “Avrupa İnsan Hakları Konseyi’nin 11. maddesinin hükümlerine uygun olarak” ibaresi kullanılacak ve yasa Parlamento’daki oylamada kabul edilecek. Böylece İskeçe Türk Birliği ile ilgili AİHM’in verdiği kararın Yunan mahkemeleri ve devleti tarafından uygulanması beklenecek.

Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) seçmenin gözünde yıpranmamak için bir formül aranıyordu ve bu formülü Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias buldu ve ANEL’i şimdilik kurtardı. Formülün adı da, “Avrupa İnsan Hakları Konseyi’nin 11. maddesinin hükümlerine uygun olarak” ibaresi yer alacak.

Başbakanlık konutunda yapılan toplantıya, Başbakan Aleksis Çipras, Hükümet ortağı Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) Başkanı Savunma Bakanı Panos Kammenos, Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Adalet Bakanı Stavros Kontonis, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Terens Kuik ve ilgili Bakanlıkların bürokratları “Çok Gizli” ibaresinin yer aldığı toplantıda kullanılacak olan formülü ve devlet güvenliğini enine boyuna tam 2 saat görüştüler.

Şimdi yarından itibaren ana muhalefet partisi başta olmak üzere, Parlamento’da bulunan siyasi partilere AİHM’in kararının uygulanmasıyla ortaya çıkacak olan durumdan devletin güvenliğinin tehlike arzetmediği ile ilgili detaylı brifing verilecek ve sonrasında tüm gözler yasanın hangi gün yeniden görüşülmesi ve oylanması için Parlamento’ya getirileceğine çevrildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz