Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA PRESPA ANLAŞMASI PROTESTO GÖSTERİSİNDE POLİSLE GÖSTERİCİLER ÇATIŞTI

ATİNA’DA PRESPA ANLAŞMASI PROTESTO GÖSTERİSİNDE POLİSLE GÖSTERİCİLER ÇATIŞTI

23
0

Atina’da binlerce kişi, “Makedonya” ile isim sorununun çözümüne yönelik varılan Prespa Anlaşması’nı protesto ediyor. Polis protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandı, ortalık katıştı.

Atina’da binlerce kişi, Makedonya ile isim sorununun çözümüne yönelik varılan Prespa Anlaşması’nı protesto ediyor. Protestoda polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı.

Atina’da binlerce kişi, Prespa Anlaşması’nı protesto ediyor. Göstericiler Aleksis Çipras hükümeti ile “Makedonya” arasında imzalanan isim anlaşmazlığını çözen Prespa Anlaşması’na tepkilerini göstermek üzere parlamento önündeki Sintagma Meydanı’nda toplandı. “Makedonya Yunandır” sloganlarının atıldığı gösteride bazı göstericiler polise saldırdı ve parlamento binasına doğru ilerlemeye çalıştı. Yunan polisleri göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericilere müdahale etti.

Polis, gösterilerde 7 kişinin tutuklanıp, 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında 2 Türk ve 1 Alman vatandaşının olduğu iddia edildi.

Öte yandan gösterilerde 27 polis memuru ile 8 göstericinin yaralandığı bildirildi.

Yunanistan’da gelecek cuma gününe kadar Prespa Anlaşması’nın Yunan Parlamentosu tarafından kabul edildikten sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İki ülke arasında varılan Prespa Anlaşması’na göre Makedonya devletinin adı “Kuzey Makedonya” olarak değişecek. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz