Ana Sayfa Yunanistan Haber Apostolakis, Akar İle Görüştü

Apostolakis, Akar İle Görüştü

6
0

Apostolakis, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü.

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Apostolakis, ana karargahta NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Görüşme sonrası bir değerlendirme yapan Yunanistan Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis şunları dile getirdi.

“Türkiye’nin Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar ile görüştüm. Bilindiği üzere açık iletişim kanalımız olduğu için sıkça yaptığımız gibi birçok konuyu görüştük. Elbette kendi görüşlerimizi belirttim o da kendi görüşlerini belirtti. Kendisine, Ege Denizi ve Kıbrıs’ın Özel Ekonomik Bölgesi’ndeki hamlelerine itirazlarımızı dile getirdim. Barış ve güvenlik aradığımızı yineledim, ancak hiçbir durumda egemen haklarımızın savunmasından geri çekilmeyeceğimizi tekrarladım.

Gerilimden kaçınmak istiyoruz. Bu aynı zamanda, Güven Arttırıcı Önlemleri ile ilgili teknik gruplar arasındaki yapılan görüşmelerin amacıdır. Yapılan olumsuz konuşmaların bana göre yanlış olduğunu, konuşmak ve açık bir iletişim kanalına sahip olmak her zaman daha arzulanandır.

Bu gruplar olumlu bir hava içerisinde görüşerek bir yerlere vardılar ve 2019 vede 2020 yıllarında Güven Arttırıcı Önlemler çerçevesinde bir dizi eylemlere karar verdiler. İki tarafın da bu eylemlerin gelecekte uygulanması konusunda hemfikir olması iyi olacaktır.

Mevkidaşıma, bu anlaşmaya şimdi benim bağlı kalamayacağımı, seçimlerden sonra ortaya çıkacak olan yeni Hükümet’in işi olduğunu açıkladım. Ancak, bay Akar ile güvenlik hissi üzerine inşa edilebilecek iyi bir çerçeve oluşturduğumuza inanıyorum. Elbette bir sorunu çözmedik, ancak haksız gerilimlere yol açmayacak bir ilişki kurmak için çok iyi bir alt tabaka inşa ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz