Ana Sayfa Yunanistan Haber Panagiotopulos: “Taciz Edildik, Ancak Yılmıyoruz”

Panagiotopulos: “Taciz Edildik, Ancak Yılmıyoruz”

0
0

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos Ege’de Türk savaş uçakları tarafından taciz edildiklerini söyledi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile birlikte 3 Mayıs Pazar sabahı Ege Denizi’nde bulunan Koyun adası (İnusses), Sakarcılar Koçbaba (Panagia), Eşek adası (Agathonisi) ve Bulamaç adası (Farmakonisi) adalarını helikopter ile giderek bu adalarda bulunan askeri birlik ve karakolları ziyaret etti.

Bakan Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Floros’u taşıyan askeri helikopterin Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 2 adet F-16 savaş uçağı tarafından taciz edildiği ileri sürüldü.

Bakan Panagiotopulos bu ziyaretlerin ardından Bulamaç adasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

“Taciz edildik, ancak yılmıyoruz”

“Bugün burada Genelkurmay Başkanı ile birlikte hızlı bir Pazar turu kapsamında Farmakonisi adası gözetleme karakolunda bulunuyorum. Bu sabah İnusses, Panagia, Agathonisi ve şimdi de Farmakonisi’deyiz.

Bizi taşıyan helikopter biraz önce Türk savaş uçakları tarafından tacize maruz kaldı. Bu tacizi hissetmediğimizi itiraf etmeliyim. Aksine, gözlerimizi yukarıya kaldırıp gökyüzüne baktığımızda, burada Farmakonisi’de, Türk savaş uçaklarını çoktan bölgeden kovmuş olan Yunan savaş uçaklarını gördük.

Bununla birlikte, söylemek istediğim, Türkiye’nin bu tür davranışlarının şu anda her iki tarafın da araması gereken gerginliği hafifletmeye yönelik yardımcı olmamaktadır.

Ancak, biz hiç yılmıyoruz. Silahlı Kuvvetlerin personeline, her zaman olduğu gibi ülkenin kara ve deniz sınırlarının tüm uzunluğu boyunca, uyanık muhafızlar olarak koruyanları tebrik ediyorum.”