Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar YUNANİSTAN, SURİYE’NİN DOSTLARI KONFERANSI’NA RUMLARIN DAVET EDİLMEMESİNDEN RAHATSIZ

YUNANİSTAN, SURİYE’NİN DOSTLARI KONFERANSI’NA RUMLARIN DAVET EDİLMEMESİNDEN RAHATSIZ

16
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Delavekuras: “Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin davet edilmemesi nedeniyle katılımını operasyonel düzeye düşürecek”

 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, İstanbul’da hafta sonunda düzenlenecek “Suriye’nin Dostları Konferansı”na Güney Kıbrıs Rum yönetiminin davet edilmemesi nedeniyle Yunanistan’ın düşük düzeyde (diplomat) temsil edileceğini söyledi.

 

Delavekuras, bugün düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Atina’nın bu konuda duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Bugünkü verileri ve Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne (Rum Kesimi) ilgili davette bulunmamış olmasını göz önüne alarak, Yunanistan katılımını operasyonel düzeye düşürecektir” dedi.

Sözcü, gazetecilerin, Ege’de seyreden Türk savaş gemilerinin “zararsız geçiş” kurallarını ihlal ettiği iddialarıyla ilgili soruları üzerine de Yunanistan’ın elinde bulunan bilgilere göre, 24 Mart tarihinde Ege’de seyreden bir Türk fırkateyninin “zararsız geçiş kurallarını ihlal” ettiğini iddia etti.

 

Bu konuda Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliğine Türkiye Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunması yönünde talimat verildiğini belirten Delavekuras, “Bu olayın 25 Mart milli bayramımız arifesinde meydana gelmiş olması ciddi endişe yaratmaktadır. Türk tarafından, uluslararası hukuka ve her ülkenin egemenliğine saygılı olarak, kendi liderlerinin de yapmayı arzu ettiğini belirttiği üzere, bizim de arzu ettiğimiz gibi, ikili ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlayacak bir tavır izlemesini bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz