Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN’IN BASKISI SONUÇ GETİRDİ VE KAÇAK YAPILARDA AZINLIĞA DA %80 İNDİRİM...

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN’IN BASKISI SONUÇ GETİRDİ VE KAÇAK YAPILARDA AZINLIĞA DA %80 İNDİRİM YASALAŞTI

24
0

Kaçak yapılarla ilgili 4014/2011 sayılı yasaya Batı Trakya’da azınlığımız adına Milletvekili Ahmet Hacıosman tarafından yapılan itiraz sonuç getirdi ve yeni yasada öngörülen cezanın sadece %20’sini ödeme resmen onaylanmış oldu.

 

Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman’ı haksız bir biçimde acımasızca eleştiren özellikle Azınlık medyasından bazıları ne yazık ki haksız çıktı ve kaçak yapılar statüsü ile  ilgili “Milletvekili Hacıosman birşey yapmıyor, ilgilenmiyor” diye yazıp çizen tellalık yapanlara, Azınlık insanını ürkütenlere ve halkla Azınlık insanı arasına nifak sokarak kendi emellerine ulaşmak isteyenlere Atina’dan gece geç vakitlerde tokat gibi bir cevap geldi.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı sevindirecek kaçak yapılar statüsünde olan yapılara uygulanacak cezada indirim kararı 29 Mart 2012 Perçembe akşamı Parlamento’da resmen onaylandı. Onaylandıktan sonra Hacıosman’ın Atina’dan ilk önce Birlik gazetesini arayarak bu müjdeli haberi vermesi herkesi sevindirdi.

Artık Batı Trakya’daki azınlık insanı kaçak yapı statüsüne dahil edilmiş olan yapılarla ilgili 4014/2011 sayılı yasanın öngördüğü cezanın sadece %20’sini ödeyerek yıllarca devam eden sorunun hallolmasında büyük bir ilerleme kaydedilmiş olacak.

Gece geç vakitte Birlik gazetesinden İlhan Tahsin’i Atina’dan telefonla arayan Hacıosman’ın ilk sözü, “Hepimize hayırlı olsun ilhan kardeşim. Çok uğraş verdim, sessiz kaldım ve bağcıyı dövmeden üzüm yememizi sağladım. Bu süreçte sessiz sedasız yaptığım girişimlerde bana yardımcı olduğun için sana da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz