Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ÜRPEK İFTARINDA BÖLGE HALKI BİR ARAYA GELDİ

ÜRPEK İFTARINDA BÖLGE HALKI BİR ARAYA GELDİ

24
0

Kozlukebir Belediyesi’nin balkan kolu Mehrikoz bölgesinde bulunan Ürpek mahallesinde 23 Temmuz 2013 Salı akşamı iftar verildi. Mahalle halkı, verdiği iftar yemeği ile bölgede yaşayan soydaşları aynı sofralarda buluşturdu.

Ürpek mahallesi nüfus bakımında küçük bir mahalle olmasına rağmen son yıllarda halkı sergilediği birlik beraberlik, dayanışma örneği ile mahalle halkı yüzlerce kişiye iftar veriyor. Mahalle halkı, ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen dini etkinlik için bir araya gelerek iftar geleneğini devam ettirdi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da düzenlenen iftara soydaşlar ilgi gösterdi. İftar yemeğine sadece bölge halkı değil, uzak bölgelerden gelenlerle birlikte yaklaşık 700 soydaş iftara katıldı.

İftara soydaşlarla birlikte Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Meclis Başkanı Mustafa Hacı İsmail Muhterem, meclis üyeleri Mehmet Nizam, Salih Ahmet ve Mehmet Abdurrahim, YDP milletvekili adayı İdris Ahmet de katıldı.

Akşam ezanın okunması ile oruçlar açıldı. Yemeğin ardından cemaat akşam namazı kıldı. Namazın ardından mahalle halkı iftara katılan misafirlere kahve ikram ettiler. Sohbet edilerek yudumlanan kahvelerin ardından teravih namazına kadar ki zaman zarfında Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, cemaate Mübarek Ramazan ayı, mübarek ay içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, kılınan teravih namazı hakkında bilgilendirdi.

Okunan ezanla birlikte dini sohbet sona erdi ve yüzlerce soydaş saf tutup teravih namazını birlikte kıldılar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz