Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar “4.BALKAN FUTBOL TURNUVASI” BURSA’DA BAŞLADI

“4.BALKAN FUTBOL TURNUVASI” BURSA’DA BAŞLADI

16
0

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin Rumeli Dernekleri Federasyonu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi ile birlikte düzenlediği Balkan Futbol Turnuvası başladı.

Merinos Stadı’nda dördüncüsü düzenlenen turnuvaya, 6 ülkeden 8 takım katıldı. Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile turnuvaya katılan Sırbistan’dan Belgrad ve Novi Pazar, Arnavutluk’tan Tiran, Bulgaristan’dan Ludogorest, Kosova’dan Pristina Curta ve Makedonya’dan Şkupi takımları ve Türkiye’den Bursaspor ve Batı Trakya takımları yer aldı.

Bu turnuva barış ve dostluğun kazanıldığı bir turnuva olsun istiyoruz.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’nin kardeş şehir protokolü imzaladığı ülkeler ile karşılıklı birçok proje geliştirdiğini söyledi.

Balkan Futbol Turnuvası’nın da bunlardan birisi olduğunu ifade eden Dündar, şu bilgileri verdi:

“Amacımız, farklı ülkelerden gelerek burada buluşan genç kardeşlerimizin, tatlı bir rekabet içerisinde birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları, kardeşlik ve dostluk ilişkilerini geliştirmelerine yardımcı olmak. Bunun da aynı zamanda Balkanlarda barışın tesisine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sizler ülkenizin geleceğisiniz. İleride ülkenizde söz sahibi birer insan olacaksınız. Bu turnuva barış ve dostluğun kazanıldığı bir turnuva olsun istiyoruz. Katılan tüm genç kardeşlerime başarılar diliyorum. Bu süreçte katkısı olan herkese de teşekkür ediyorum.”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse ise bu yılki turnuvaya, ülkelerinde büyük başarılara imza atmış takımların katıldığını ifade etti. Sporun, kardeşlik ve barış duygularının gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Köse, “Turnuvaya katılan takımlarda yer alan sporcular, balkan coğrafyasında dostluk ve barışın tesisinde büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Turnuvanın düzenleyicilerinden Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şuayip Toprak, yaptığı konuşmada,“Bu yıl 4 üncüsünü icra ettiğimiz turnuvanın hayırlı olmasını diliyorum. Balkan futbol turnuvasının da Türkiye ile balkanlar arasında var olan kardeşliğin gelişip pekişmesi adına çok önemli bir etkinlik olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, BTTDD Şükrü Köse’nin başlama vuruşunu birlikte yaptığı turnuvanın ilk maçı, Sırbistan’nın Belgrad, Arnavutluk’un Tiran takımları arasında oynandı. 8 takımın 2 grupta oynadığı müsabakalar sonunda, gruplarında ilk ikiye kalan takımlar Cuma günü yarı final maçı oynayacak. Cumartesi günü ise, saat 17.30’da 3’üncülük 4’üncülük maçı oynanırken, saat 19’da ise turnuvanın final müsabakası oynanacak.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz