Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar HEMETLİ KÖYÜNDEN MUHTEŞEM MEVLİD-İ ŞERİF ETKİNLİĞİ

HEMETLİ KÖYÜNDEN MUHTEŞEM MEVLİD-İ ŞERİF ETKİNLİĞİ

16
0

Kozlukebir Belediyesi’nin balkan kolunda bulunan Hemetli köyünde 18 Mayıs 2013 tarihinde mevlit etkinliği düzenlendi.

Mevlid etkinliğine balkan kolu köylerinde yaşayan soydaşların yanısıra civar köylerden çok sayıda soydaş katıldı. haricinde Gümülcine’nin farklı köylerinde de soydaşlar katıldı.

Mevlid etkinliği, Aşr-ı Şerif’in okunması ile başladı. Daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din görevliler Mevlid-i Şerif ve ilahiler okudular. Mevlid-i Şerif’in duası yapan Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, ardından namaz vaktine kadar katılımcılara dini konularda bilgiler verdi.

Etkinlik programının sonunda Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Hasan Hasan ve Danışma Kurulu Asbaşkanı İlhan Ahmet birer konuşma yaparak mevlid etkinliğini düzenleyen Hemetli köyü halkını tebrik ederek, etkinliğin gelecek yıllarda da devam ettirilmesini temenni ettiler.

Ayrıca mevlide katılanlar arasında Kozlukebir Belediyesi Hemetli Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Akraba, meclis üyeleri Aydın Başoğlu, İsmail Hüse Mustafa, Mehmet Eminoğlu ve Sadettin Şakir Hüseyin, Hemetli Yerel Meclis Başkanı Kamil Balcı, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevliler Derneği Başkanı Ahmet Arif, Rodop-Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği yönetim kurulu üyesi İbrahim Mehmet, Harmanlı Azınlık Eğitim Kültür ve Spor Derneği Asbaşkanı Sabri Hacı Yakup ve yönetim kurulu üyeleri Arif Kaşıkçı ile Mustafa Ahmetçi de yer aldı.

Konuşmaların ardından kılınan öğle namazı sonrası katılmcılara yemek ikram edildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz