Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BULGARİSTAN MÜSLÜMANLARI BAŞMÜFTÜLÜĞÜ: “ÜLKEDE RADİKAL İSLAM ÖĞRETİSİ YOK”

BULGARİSTAN MÜSLÜMANLARI BAŞMÜFTÜLÜĞÜ: “ÜLKEDE RADİKAL İSLAM ÖĞRETİSİ YOK”

14
0

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Genel Sekreteri Ahmed Ahmedov, ülkede yasa dışı kabul edilen İslam Vakfı’na üye olduğu iddiasıyla 13 kişinin yargılanmaya başlamasını değerlendirerek, “Bulgaristan topraklarında radikal İslam öğretisi yoktur” dedi.

Ahmedov, Bulgaristan’da yasa dışı İslam Vakfı’na üye oldukları gerekçesiyle 2010’da tutuklanan ve yargılanmalarına Pazarcık’ta dün başlanan 13 kişinin durumuyla ilgili tartışmaları değerlendirdi.
Ülkedeki özel BTV kanalına açıklama yapan Ahmedov, “Bulgaristan topraklarında radikal İslam öğretisi yoktur” dedi.

Savcılık makamınca “demokrasi karşıtı ideolojileri yaymak, şiddet içeren vaazlar vermek ve yasa dışı bir örgüte üye olmak”la suçlanan 13 sanık hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu savunan Ahmedov, “Güvenlik kurumları duyguları yönetme aracı olarak kullanılıyor. Bulgaristan’daki Müslümanlar geçmişte de baskı gördüğü için bu konularda son derece duyarlıdır” diye konuştu.

Bulgaristan’daki Müslümanların dini yaşamının sınırlandırılmasına yönelik girişimlerde bulunulduğu görüşünü dile getiren Ahmedov, “Müslümanlarımız yeteri kadar sağduyuludur. İnançlarına aykırı bir şey duyduklarında tepki gösterirler. Kimse Müslümanlarımızdan korkmamalıdır. Tanıkların ifadelerinde yer alan, ‘Hristiyanlara karşı tehdit savurma’ iddialara gelince, Gerçek bir Müslüman böyle bir tehditte bulunamaz” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz