Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ KATERİNİ’DEKİ 19. GENÇ ÇİFTÇİLER KURULTAYI’NA KATILDI

DEB PARTİSİ KATERİNİ’DEKİ 19. GENÇ ÇİFTÇİLER KURULTAYI’NA KATILDI

14
0

6-9 Eylül tarihlerinde Elatohor-Katerini’de, Yunanistan Genç Çiftçiler Birliği’nin organize ettiği “Kırsalda Yeni İşbirlik Biçimleri” adlı Genç Çiftçiler Kurultayı’na, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yunus katıldı.

Kurultayın birinci gününde tanışmadan sonra  fikir alışverişinde bulunuldu ve ZEVS adlı firmaya ziyaret gerçekleştirilerek, kivi, erik ve üzüm yetiştiriciliği izlendi.

İkinci gün değişik bölgelerden başarıyla uygulanan projeler tanıtıldı. Büyük arazilerin işlenmesi, büyük ve küçük baş hayvancılık, zeytin ve zeytin yağı, bağcılık ve yaprak sarması işletmeciliği, bağcılık ve şarap üretimi, koyun ve keçiden peynir üretimi, seracılık gibi alanlarda uygulanan projeler katılımcılara anlatıldı.

Üçüncü gün de aynı şekilde başarılı uygulamaların tanıtımına devam edildi. Fasulye mercimek tohum yetiştiriciliği ve paketleme, meyve çiçek fidanı yetiştiriciliği, sera ve suda bitki üretimi, kiraz şeftali üretimi ve paketleme ile satış, narenciye ve bal üretimi alanlarında başarılı uygulamalar tanıtıldı.

Son gün ise “2020 Yılı Tarımı” konulu sunumlar yapılmıştır.

Kurultayda Tarım Bakanlığı Tarım Politikaları Genel Sekreteri Dr. Dimitrios Mellas “Avrupa Oratk Tarım Politikası Çerçevesinde Tarım Politikalarından Beklentiler” konulu bir sunum yapmıştır. Tarım Bakanı Athanasios Çavtaris de uygulanacak sistemler hususunda bilgiler vermiştir.

Kurultay boyunca Başarılı Uygulamalar adı altında yapılan sunumlardan biri seçilerek, 6 Aralık 2012 tarihinde Brüksel’de düzenlenecek “Avrupa Genç Çiftçiler Kurultayı” nda tanıtılacak. Bu kurultay Avrupa Parlamentosu Asbaşkanı Georgios Papastamku ve çalışma arkadaşları tarafından organize edilecek.

Kurultay sonrası arkadaşımız “ izlenimlerim ve önerilerim” diye bir rapor hazırlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz