Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ANDRİANOS GOURMPATSİS: “YUNANİSTAN, TÜRKİYE TARAFINDAN TEHLİKE ALTINDA DEĞİL”

ANDRİANOS GOURMPATSİS: “YUNANİSTAN, TÜRKİYE TARAFINDAN TEHLİKE ALTINDA DEĞİL”

16
0

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı emekli eski komutanı Andrianos Gourmpatsis, Başbakan Panagiotis Pikramenos’a gönderdiği mektubunda, Yunanistan’ın Türkiye tarafından tehtid ve tehlike altında olmadığını, aksine ülke içerisinde ekonomik rant ve çıkar çevreleri tarafından tehlike altında olduğunu belirtiyor.

Yaz aylarında Yunanistan’da meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele edilebilmesi için kullanılacak iki yangın söndürme helikopteri kiralanması için açılan ihaleyi kazanan yabancı şirketlerin arasında Türkiye’den de bir şirket yer alıyor.

Andrianos Gourmpatsis Başbakan Pikramenos’a gönderdiği mektubunda, ihaleyi kazanan Türk şirketinin, Yunanistan’ın ulusal güvenliği açısından tehlike arzettiği gerekçesiyle yeni Savunma Bakanı Fragos Fragoulis’in Türk şirketinin yer almaması ile ilgili gerekçelerini asılsız bulduğunu belirtti ve asıl Yunanistan için tehlikenin 1974 yılından sonra sonuç getirmeyen siyasi sistemde olduğunu ifade ediyor. İki şirketin 2012 yılı için vermiş oldukları fiyat, 2011 yılına nazaran 22,3% daha ucuz ve Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krizde göz önünde bulundurulduğunda bunun ülkenin yararına olacağı kanısında olduğunu belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz