Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar 29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ ALMANYA’DA ANILDI

29 OCAK TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE MİLLİ DİRENİŞ GÜNÜ ALMANYA’DA ANILDI

26
0

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri, “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü”nü andılar. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi dernekler, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinde dönüm noktası olan bu önemli günün 28. yıldönümü vesilesiyle kurulu oldukları bölgelerde özel etkinlik ve programlar düzenlediler.

Meschede ve Stuttgart dernekleri anma etkinlikleri düzenledi

ABTTF’nin üye derneklerinden Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği kendi dernek lokallerinde düzenledikleri etkinliklerle 29 Ocak’ı andılar.

Meschede derneğinin 30 Ocak 2016 tarihinde düzenlediği anma etkinliğine ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Mustafa Kasap, Sebahattin Mümin ve Mehmet Hüseyin, ABTTF Genel Sekreteri Aydın Ahmet, ABTTF Saymanı İsmail Rüşüt ile ABTTF’nin üye derneklerinden Bonn ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Derneği,Gießen Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği, Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği ve Troisdorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yöneticileri iştirak etti. Meschede derneğinin yönetici ve üyelerinin de yoğun ilgi gösterdiği anma etkinliğinde ilk olarak ABTTF’nin katkılarıyla hazırlanan „Dünden Bugüne Batı Trakya Türk Azınlığı“ başlıklı belgesel film katılımcılar tarafından izlendi. Belgesel film gösteriminin ardından konuşan ABTTF Başkanı Habip Oğlu, 29 Ocak 1988 ve 1990 tarihlerinin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak ve özgürlükleri için demokratik ve barışçıl bir şekilde on yıllardır yürüttüğü mücadelesindeki  öneminin altını çizerek “hak verilmez, alınır” şiarı ile geride kalan 28 yılda olduğu gibi mücadelesini aynı azim ve heyecan ile sürdüreceğini ifade etti. 29 Ocak 1988 ve 1990 olaylarına bizzat tanıklık eden Batı Trakya Türklerinin de anılarını aktardığı etkinlikte Meschede derneği üyesi kadınların hazırladığı pasta ve kekler çay ve kahve eşliğinde katılımcılara ikram edildi.

Stuttgart derneğinin 31 Ocak 2016 Pazar günü düzenlediği anma etkinliğinde ABTTF’yi Başkan Yardımcısı İbrahim Yusuf Hüseyin temsil ederken etkinliğe dernek yöneticileri ve üyeleri aileleri ile birlikte katıldı. Etkinlikte, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın “Türk” kimliğini korumak için ve Yunan devletinin siyasi baskılarına karşı tek vücut olarak meydanlara çıkarak tepki gösterdiği, 1988 ve 1990 yıllarında sergilenen mücadele ruhunun bugüne de ışık tuttuğu ifade edildi.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz