Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS: “BİZ TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLERİMİZİN OLMASINI İSTİYORUZ”

KAMMENOS: “BİZ TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLERİMİZİN OLMASINI İSTİYORUZ”

21
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini ve Akdeniz’de terörden uzak barış içinde yaşamak istediklerini söyledi.

Kammenos Savunma Bakanlığı’nda yaptığı konuşmada Türkiye ile ilgili özetle şunları dile getirdi.

“Terörün temel düşmanı, galiba mücadele etmemiz gereken bir konu terörün finanse edilmesinin önüne geçmeliyiz. Şu anda Ortadoğu’da terör nasıl ve ne şekilde finanse ediliyor, DAEŞ tarfından yasadışı yollardan petrol ticaretinin nasıl yapıldığını, kurumların işbirliği ile, biz şu an bunu yapanlarla karışmayalım uğraşmayalım, zaten bunu yapanlar uluslararası camia tarafından biliniyor. Ancak hatırlatmak istiyorum, geçen yıl ABD Başkan Yardımcısı Biden, Rusya’nın da belirttiği gibi, ayrıca geçtiğimiz hafta İsrail Savunma Bakanı’nın ziyaretinde Savunma Bakanlığı’nda da söylediği gibi. Sadece yasadışı pertol ticareti değil, uyuşturucu kaçakçılığı da var. Afganistan’dan başlayarak gideceği yerlere ve neticede terörün finanse edilmesini sağlanıyor. Bunların yanısıra yasadışı silah ve insan kaçakçılığı da terörün finanse edilen unsurlarından biri ve mücadele edilmesi gereken konulardır.

Bölgelere yönelik yaptığım ziyaretlerde Yunanistan’ın önemli rol oynayabileceğini de göz önünde bulundurarak bazı girişimlerde bulunarak bu alanda tercihimiz ortak savunma doktrinini genişletmekti. Yunanistan’dan Kıbrıs’a, Yunanistan-Kıbrıs-İsrail, Yunanistan-Kıbrıs-Mısır, Yunanistan- Kıbrıs- Ürdün, bu genişleyecek ve genişlemesi gerekmektedir Kuzey bölgelerine Bulgaristan ve Romanya’ya doğru.

Bir başka konu da politikamızın değişikliğine doğru nasıl ilerlemeliyiz. Bir değişiklik ki, yasadışı göç ile mücadelede düşünce ve organizasyon alanında ciddiyetle ve silahlı kuvvetlerinin imkanları dahilinde öncelikle Yunanistan, uluslararası işbirliği nasıl var olmalı, bilgi alışverişiyle ilgili tahmin edemediğimiz ülkelerle de. Hindistan’ı ziyaret ettiğimde, savunma sanayimizin işbirliği haricinde, size bir örnek vermem gerekirse Pakistan’dan batıya doğru bilgi akışı yok. Buna karşılık Hindistan’ın hem bilgi toplama gücü var hem de paylaşma gücü var. Bunun için Askeri İstihbarat Teşkilatı’nın (ΣΥΠ) kurulmasına ilerliyoruz, ki bu sadece askeri bilgilerle ve askeri birimlerle olacak. Ancak içeride de Yunanistan Polis Teşkilatı’nın idare edemediği kişilerin biyografisi ile ilgili konularıda katıldığımız NATO ve AB ülkeleri ve geniş bölgede bulunan dost ülkelerle de paylaşacağız.

Yasadışı göç konusunda Avrupa Birliği’nin yardım etmek istemesine kesinlikle inanıyoruz. AB bizim isteyeceğimizi yapsın. Türkiye’nin FRONTEX ile ve AB ile son olarak yaptığı anlaşma, gerçekten hak ettiği bu paraları alsın, mültecileri kendi bölgelerine yakın bir yerde misafir edecek olan o kampların oluşması için. Mücadele başlasın, FRONTEX’in gemileri mültecileri bekleyeceğine ve olayın kurtarma operasyonuna dönüşeceğine, Türk Kara Suları içinde hareket etsinler ve mültecilerin Küçük Asya sahillerinden çekilmesini önlesinler. Eğer bu seçilirse, şunu onaylamak  istiyorum, çünkü Türkiye ile ilgili benim için özellikle şavaşçı yönümü yarattılar, biz bunu kabul edeceğiz. Biz Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olmasını istiyoruz. Gerçekten hem Avrupa düzeyinde bu fenomenle mücadele etmeliyiz, ülkemiz de kalkınsın ve buna paralel olarak barış içinde yaşayabilelim.”

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x3q06z7_kammenosun-turkiye-hakkinda-konusmasi_news 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz