Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA 1 MİLYON 345 BİN 387 KİŞİ İŞSİZ

YUNANİSTAN’DA 1 MİLYON 345 BİN 387 KİŞİ İŞSİZ

16
0

Yunanistan’da 1 milyon 345 bin 387 kişi işsiz. Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan’da işsizlik oranının yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 27 olarak gerçekleştiği bildirildi. Yunanistan İstatistik Kurumunun (ELSTAT) verilerine göre, işsizlik oranı bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9,3 artış kaydetti.

Bu dönemde işsiz sayısı 1 milyon 345 bin 387 olarak belirtilirken, işsizlik oranının kadınlarda yüzde 31,3, erkeklerde ise yüzde 23,8 olduğu açıklandı.

Öte yandan 24 yaş altı nüfustaki işsizlik oranı ise yüzde 57,2’lik oranla dikkati çekti.

Uzmanlar, söz konusu dönemin turizm sezonu olmasına rağmen işsizlik rakamının artmasını endişe verici olarak değerlendirdi.

BATI TRAKYA TÜRKLERİ YENİDEN TARLAYA DÖNDÜ

İşsizlik oranının en fazla olduğu bölgelerin içinde Batı Trakya da yer alıyor. Uzun yıllardan beri işsizlik ve ekonomik darboğazla mücadele eden Batı Trakya Türkleri’nin büyük bir bölümünün yeniden tarlalarına geri dönerek tarım işleri ile uğraştığı gözlemleniyor.

AZINLIK ESNAFI KEPENK KAPATIYOR

Yunanistan genelinde devam eden ekonomik darboğazdan Yunanlı esnafın etkilendiği kadar Batı Trakya’daki Türk esnaf ta nasibini almış durumda. Sabah işyerini açan esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığı belirtilirken, bu yıl sonu itibarıyla Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç ve köylerde birçok Türk’ün işyerine kilit vurması bekleniyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz