Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TUĞRUL BİLTEKİN: “YUNANİSTAN’I BÖLGESİNDE EN İYİ ANLAYACAK ÜLKE TÜRKİYE”

TUĞRUL BİLTEKİN: “YUNANİSTAN’I BÖLGESİNDE EN İYİ ANLAYACAK ÜLKE TÜRKİYE”

18
0

Selanik’te 26 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen Yunanistan-Türkiye İşbirliği Çalıştayı’nda konuşan T.C.Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, “Yunanistan’ı bölgesinde en iyi anlayacak ülke Türkiye’dir. Bizler krizin Yunan halkı üzerindeki olumsuz etkilerini görmekte ve çekilen sıkıntıları samimiyetle kavramaktayız” dedi.

 

Çalıştaya katılan Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Zanno Apikian, Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Selim Egeli, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Burcu Akdarı birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Çalıştaya Gümülcine’den Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterliği’ni temsilen Yönetici Sekreter Konstantinos Kaçimigas konuşmacı olarak katıldı. Paneli Aggeliofor gazetesinden gazeteci Kaki Bali yönetti. Aleksandros Aleksiadis, Georgios Milonas ve Nikolaos Margaropulos panelist olarak söz alarak değerlendirmelerini ve yapılması gerekenleri ifade ettiler.

Çalıştaya Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Yunanistan Bölgesi Selanik Müdürü Utku Yazan, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi eski Başkan Jannot Apikian da katıldı.

 

Başkonsolos Biltekin Çalıştayda yaptığı konuşmada Türkiye’de geçmişte yaşanan ekonomik krize değindi ve özetle şunları söyledi:

“Sizlerle bir ekonomik kriz hikayesi paylaşmak istiyorum. Bir günde 7,5 milyar dolar Merkez Bankası’ndan çekildi. Hükümet tarafından davet edilen Dünya Bankası Başkan Yardımcısı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı’na getirildi.Binlerce kişi işsiz kaldı, çok sayıda işyeri kapandı işçi ve memur sendikaları ile demokratik kitle örgütleri ekonomik krizden çıkmak için programlar hazırladı. Sokaklarda gösteriler yapılmaya başlandı. Odalar ve Borsalar Birliği hükümete istifa çağrısında bulundu. Ne kadar tanıdık değil mi? Bu kısa anekdot TC tarihinin en ağır ekonomik krizi olan 21 Şubat 2001 ve sonrasını özetlemektedir. Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizi bölgesinde en iyi anlayacak ülke Türkiye’dir.”

 

SIKINTILARIN HAFİFLETİLMESİNE HAZIRIZ

 

“Krizin Yunan halkı üzerindeki olumsuz etkilerini görmekte ve çekilen sıkıntıları samimimetle kavramaktayız” diyen Başkonsolos Biltekin, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası’nı tam zamanında düzenlediği bu etkinlik nedeniyle tebrik etti.

Biltekin Türkiye ve Türk halkının tecrübelerinden de aldığı derslerle Yunanistan ve Yunan milletine dost elini uzatmaya ve ekonomisinin kalkınmasına, Kuzey Yunanistan’nın sıkıntılarının hafifletilmesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını vurguladı.

 

Başkonsolos Tuğrul Biltekin vize muafiyeti hakkında şunları kaydetti:

“Vize muafiyetinin diğer ülkelerle ticaretin geliştirilmesi kadar turizm gelirlerinin artırılması bakımından da olumlu etkileri olduğu açıktır. Türk vatandaşlarına vize serbestliği getirilmesi halinde bunun komşu Kuzey Yunanistan ekonomisine katkısını en iyi tahmin edebelicek olan sizlersiniz.”

“Kuzey Yunanistan’ın Selanik ve bölgesinin içinde bulunulan ekonomik kriz ortamının etkilerini en kısa zamanda hafifletebilmesi için coğrafi yakınlığın avantajlarını da kullanarak Türkiye’nin sunduğu altın fırsatları yakalama vakti gelmiştir” diyen Biltekin konuşmasını “Başkonsolosluğumuz ve bünyemizde faaliyet gösteren Ticaret Ataşeliğimiz sizlere destek olmaya hazırdır” diyerek noktaladı.

Photo:TURKISH GREEK NEWS (TGN)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz