Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar TÜRK AİLESİ IRKÇI VE NEFRET SÖYLEMLERİNİN HEDEFİ OLDU

TÜRK AİLESİ IRKÇI VE NEFRET SÖYLEMLERİNİN HEDEFİ OLDU

28
0

Lyon yakınlarında Grandris’de küçük bir kasabada yaşayan Fidan ailesi zor günler yaşıyor. 6 yıldır ırkçı ve nefret söylemlerinin hedefi olan ailenin  son olarak kapısına gamalı haç ve ırkçı sloganlar yazıldı.

“Ölüm,Pis Türk!, Ülkenize geri dönün!” yazıları ile uyannan Arif Fidan, defalarca şikayette bulunduğu polis merkezine tekrar gitti. Yetkililerin kılı dahi kıpırtatmadığını belirten Fidan, “Artık Fransa’dan  bıktım. Ne yapacağımı nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum.” dedi.

“6 yıldır ırkçıların hedefindeyiz!”

6 yıldır benzer ırkçı saldırıların hedefi oladuklarını belirten Fidan, bölgede yaşayan tek Türk ailenin kendileri olduğunu ayrıca yine bölgede yaşayan bir kaç Arap ailenin de sürekli saldırıya uğradıklarını aktardı. “Pis Müslümanlar” şeklinde sözlü ve fiili saldırıları gerçekleştiren gurupların tıpkı Alman nazileri gibi ellerini kaldırarak gurup halinde saldırdıklarını ifade eden Fidan, “Önce 5 yaşındaki kızımı okulda rahtsız etmeye başladılar, sonra birer birer diğer çocuklarıma, ardından çöplerimizi kapımızın önüne dökmeye başladılar.” şeklinde konuştu.

“Konsolosluk ve büyükelçilik bize yardım etsin”

5 çocuğu olan ve kendisi oksijen tedavisi gören Arif Fidan, Fransız yetkilerinin olaylara göz yumduğunu belirterek,” Çaresiziz! Artık konsolosluğumuzun ve büyükelçiliğin bize yardım etmesini bekliyoruz. 44 yaşındayım, bir kaş defa kalp krizi geçirdim ve artık bu ırkçılarla mücadele edecek gücüm yok. Birileri bize artık yardım etsin” dedi.

“Bu olup biteni kabullenemiyorum”

Nazi işaretleri yapan ırkçıların hiç birşeyden korkmadıklarını belirten Fidan, “Son olarak kapımıza kadar yeldiler. Yarın ne  yaparlar tahmin dahi edemiyorum. İki yaşında Fransa’ya geldim ve şimdi bu ırkçılar bana ülkene geri dön diyor. Bu olup biteni kabullenemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Grandris’deki (69870) Türk ailenin durumu hakkında Lyon Başkonsolosluğu harekete geçmiş durumda. Fransa’daki Sivil Toplum Kuruluşları’nı harekete geçiren ırkçı saldırının sonuçlarının ne olacağı ve aileye nasıl yardım edileceği ise merek konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz