Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ELEKTRİK FATURALARI ARACILIĞIYLA TOPLANMAYA BAŞLANAN HAKSIZ VERGİYE KARŞIYIZ”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ELEKTRİK FATURALARI ARACILIĞIYLA TOPLANMAYA BAŞLANAN HAKSIZ VERGİYE KARŞIYIZ”

16
0

25 Kasım 2011 tarihinde toplanan Gümülcine Belediye meclisi sonrası “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu yayınladığı Basın Açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

Belediye meclis toplantısı “Halk Temsilcileri” tarafından salonun işgal edilmesiyle başladı. “Halk Temsilcileri”nin amacı elektrik faturaları aracılığıyla toplanmak istenen özel mülkiyet vergisine karşı gelmek ve Gümülcine Belediye meclisinden destek istemek. Tüm muhalefet liste başkanları söz alarak halkın sesini desteklediklerini ve sunulan yazılı metni de imzaladıklarını dile getirdiler.

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu da konuyla ilgili söz alıp, bugüne kadar halk üzerine düşeni yapmış, haksız vergilendirmeleri ödemeye gayret etmiştir. Ayrıca memur ve emekli maaşlarına yapılan kesintileri çaresizlikle kabul etmiştir. Ancak şu anda tekrar böyle bir haksızlığı ödeyecek gücü kalmamıştır. Bizler halkın sesini destekliyoruz, böyle devam ederse kısa bir zaman sonra hiç kimsenin herhangi bir ödeme yapacak gücü kalmayacaktır. Devletin fakirlik , zenginlik çizgisini algılayamıyoruz. 500 Euro emekli maaşı alan bir bireyin, 50 m2 ev sahibi olduğu için EKAS diye bilinen (düşük gelirli maaş yardımı) kesiliyorsa varlıklı mı sayılıyor? Bu insanların mı evlerindeki elektriğini kesmeyi planlıyorsunuz?

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak elektrik faturaları aracılığıyla toplanmaya başlanan haksız vergiye karşıyız. Devlet varlıklılardan herhangi başka bir yöntemle yıllardır toplamadıklarını almalıdır.

Muhalefet listelerinin tümü halk temsilcilerinin hazırladığı metni onaylarken, belediye yönetimi kendi metnini kendi şartlarına göre, kelimelerle oynayarak hazırladı ve kendi metnini oylamaya sunup kendi onayladı.

Sibel Mustafaoğlu, yerel yönetimler halkın sesi olmalı ve parti çıkarlarına göre hareket etmemeliler ancak o zaman başarılı olabilirler. Bunların örnekleri son günlerde ülkemizin başka yerlerinde yaşanıyor. Ancak Gümülcine Belediye Başkanı ve yardımcıları bu konuda cesaretli davranamamakta ve Atina merkezli kararları uygulamaktadırlar. Belediyelerde seçilmiş olanlar, halkın çaresizliğini en yakından görebilenler olarak bu doğrultuda hareket etmeliler ve kendilerine oy veren bu insanlara destek olmalılar diye konuştu.

Gündem maddelerinde yer alan bir diğer önemli konu Gümülcine Belediyesinin 2012-2014 yılları için stratejik planlamasının onaylanmasıydı. Hatırlanacağı üzeri “Eşitliğe İlk Adım” Listesi 18 Ağustos tarihinde Liste üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirmiş ve 25 Ağustos tarihinde de önerilerini belediyeye teslim etmiş bulunmaktadır.

Konuyla ilgili Başkan Sibel Mustafaoğlu, o zaman da önerilerimizin sadece kayıtlarda kalmamasını umuyoruz uyarısında bulunmuştuk. Düşüncelerimizin gerçek olduğunu ve gerçek anlamda sorunların var olduğu bölgelere hiçbir şeyin planlanmadığını aksine üstün körü hazırlanmış ve mahallelerimize ve köylerimize hiçbir şey kazandırmayacak bir program oylamaya sunuldu. Bizler red oyu kullanmış bulunmaktayız ve 2012 bütçe programını da merakla beklemekteyiz.

Ayrıca gündem maddelerinde mevcut olan su, çöp v.b. hizmetlere olan artışların tümüne “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak red oyu kullandığımızı tüm kamuoyuna duyururuz. Çok küçük gibi gözüken artışlar her yıl gerçekleştiği takdirde önemli rakamlara ulaşıyor.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak seçildiğimiz gün de belirttiğimiz gibi bizler kısır muhalefet yapmayı arzu etmiyoruz. Bunu defalarca belediye meclis toplantılarında ispat etmiş bulunmaktayız ancak aynı iyi niyeti mevcut yönetimden görmediğimizi ve alınan kararların iktidar listesinin çizgilerini aşmadığına üzüntüyle tanık olmaktayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz