Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar SADIKHAN’DAN DEDESİ SADIK AHMET’E DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

SADIKHAN’DAN DEDESİ SADIK AHMET’E DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

12
0

Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri merhum Dr Sadık Ahmet 7 Ocak 1947 tarihinde dünyaya geldi. Bizler Birlik gazetesi olarak O’nun doğum yılını hatırlayarak ve aramızdan ayrılışının da hüznü içinde O’nu yad ediyoruz.

Bu anlamlı tarihte Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet ve bu dünyada göremediği en değerli torunlarından Sadıkhan da büyük bir başarıya imza attı. Allah’ın takdiri olsa gerek ne tesadüftür ki; biricik torunlarından Sadıkhan, yüzme kursunda elde etmiş olduğu başarıyla beraber madalyanın sahibi oldu. Böylece Sadıkhan dedesi Sadık Ahmet’e bu madalyayı hediye ederek, bir kez daha dedesine olan özlemini dile getirmiş oldu.

Sadık Ahmet Gümülcine’nin Sirkeli köyünde doğup, ilköğrenimi köyünde, orta öğrenimini ise Gümülcine Celal Bayar Lisesi’nde tamamladı. 1966-1967 öğrenim yılını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde geçirdikten sonra, Selanik üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. 1974 yılında aynı fakülteden hekim olarak mezun olduktan sonra, 34 ay süren askerlik görevini yerine getirdi. Bunun ardına, bir yıllık zorunlu hekimlik hizmetinden sonra 1978 yılında Batı Trakya’ya dönüp cerrahlık ihtisasına başladı. Cerrah unvanını 1984 yılında edindi, ve aynı dönemde Batı Trakya Türkleri’nin toplumsal sorunlarına eğilmeye başladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz