Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar PAPANDREU: “BAŞBAKANLIĞI BIRAKTIM, STRESİM DAHA AZ”

PAPANDREU: “BAŞBAKANLIĞI BIRAKTIM, STRESİM DAHA AZ”

22
0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a nezaket ziyaretinde bulunan eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, başbakanlığı bıraktıktan sonra daha özgür olduğunu söyledi. Papandreu, “Stresim daha az ama yine de yapacak çok işim var.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin ev sahipliğinde düzenlenen, Sosyalist Enternasyonal Arap Dünyası Özel Komitesi toplantısına katılmak için Türkiye’ye gelen Eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen ve basın mensuplarının kabul edilmediği görüşmenin başlangıcında, kısa bir görüntü medya ile paylaşıldı.

 

Görüntülerde, Papandreu’nun, Erdoğan ile geçtiğimiz Kasım ayında Yunanistan Başbakanlığı’ndan ve 19 Mart’ta ise liderliğini yaptığı Yunanistan Sosyalist Partisi (PASOK)’nin Genel Başkanlığı’ndan istifasıyla ilgili sohbet ettiği görüldü. Erdoğan’a, istifa kararları sonrası yaşamı ile ilgili bilgi veren Papandreu, başbakanlıktan ve partisinin genel başkanlığından istifa etmesinin kendisini daha özgür kıldığını söyledi. Papandreu, “Stresim daha az. Ama yine de yapacak çok işim var. Daha özgür hissediyorum kendimi.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz