Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA DÜNDAR, BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN AŞURE İKRAMINA KATILDI

MUSTAFA DÜNDAR, BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN AŞURE İKRAMINA KATILDI

17
0

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Batı Trakyalı hemşehrimiz Mustafa Dündar, Batı Trakya ile ilişkileri geliştirmek için adımlar attıklarını, ancak Yunanistan’ın bu noktada zor bir bölge olduğunu söyledi.

Hizmetlerin Bursa ile sınırlı kalmadığını, Bursa’da Türkiye’nin dört bir yanından olduğu gibi Balkanlar ve Kafkaslar’dan gelen insanların yaşadığını anlatan Dündar, “Hemşehrilerimizin geldiği yörelere de yöneliyoruz. İki hafta önce Rize’deydik. Geçen hafta Yunanistan’ın Kozlukebir Belediye Başkanı buradaydı. O belediyelerle ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bulgaristan, Makedonya, Kosova ve Bosna’da kardeşlerimiz var. Yunanistan ise zor bir bölge, kolay adım atmıyorlar. Bölgesel barış ve kardeşliğin artırılması için çaba harcıyoruz” dedi.

 

Hafta sonu Batı Trakya’da İskeçe, Gümülcine, Drama, Kavala ve Deliorman gibi şehirlerden gazetelerin Bursa’ya geleceğini anlatan Başkan Dündar, bu gazetecilerin buradan oraya yansıtacakları intibaının ilişkiler açısından önemli olduğunu kaydetti. Bundan sonraki süreçte bu belediyelerle münasebetlerin artırılarak devamını arzu ettiklerini anlatan Başkan Dündar, bunun bölgesel iş birliğine önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Köse, ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Mustafa Dündar’ın derneğin eski başkanı olduğunun altını çizen Köse, “Kendisiyle gurur duyuyoruz. Onun başarısı bizim başarımız diyoruz. Her zaman bize destek oldu. Zor bir görevde bulunuyor ve başarıyla yürütüyor” dedi.

Dernek üyeleri Başkan Dündar’ı büyük bir coşkuyla karşılarken, Dündar, derneğe Batı Trakya Genel Kurmay Başkanı Piyade Kurmay Binbaşı Süleyman Askeri’nin 3 Eylül 1913’te Dedeağaç’ta yazdığı Batı Trakyalılar Türk Cumhuriyeti Milli Marşı’nın yazılı olduğu tabloyu hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz