Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA YİNE KARIŞTI PARLAMENTOYA YÜRÜLEN ÖĞRENCİLER POLİSLE ÇATIŞTI

ATİNA YİNE KARIŞTI PARLAMENTOYA YÜRÜLEN ÖĞRENCİLER POLİSLE ÇATIŞTI

15
0

Atina’da, üç sene önce 6 Aralık’ta polis kurşunu ile hayatını kaybeden 16 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos’un ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen protesto eyleminde polis ile göstericiler arasında çatışma yaşandı.

Yaklaşık 500 kişilik bir öğrenci grubu, hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı “Şimdi Sosyal Devrim” sloganları atarak parlamentoya yürümeye çalıştı.

 

Sintigma Meydanı’nda toplanan göstericiler, parlamento binası önündeki Meçhul Asker Anıtı çevresinde bulunan polise taş ve molotof kokteylleri atarak saldırdı. Güvenlik güçleri ise göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericilere müdahale etti.

Kaldırım taşlarını sökerek polise fırlatan yüzleri maskeli gençler, polis barikatını aşarak parlamentoya girmeye çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri ise parlamento binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

 

Göstericiler ile polis arasındaki çatışma yaklaşık 15 dakika sürdü. Polis göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericileri bölgeden uzaklaştırdı.

Polis olaylarda iki kişinin hafif şekilde yaralandığını, 3 göstericinin de göz altına alındığını bildirdi.

 

Öğlen saatlerinde başlayan olaylar karanlık bastıktan sonra da yer yer devam ediyor. Parlamento önü ve etraf caddelerde çeşitli gruplar yeniden toplanarak yürüyüşe geçmiş bulunuyor.

 

Bu arada Selanik’te düzenlenen gösterilerde de eylemciler ile polis arasında küçük çaplı çatışmalar yaşandı. Saat 18:00 da Selanik’in Kamara bölgesinden başlayan yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katılıyor. Göstericiler polise karşı sloganlar atmaya devam ediyor. Polis ise geniş güvenlik önlemleri almış vaziyette.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz