Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar MÜBADİLLER İLGİYİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

MÜBADİLLER İLGİYİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

16
0

Türkiye’de CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan 90. yıllık Türkiye ve Yunanistan arasındaki Mübadillerle ilgili tarihi, kültürel ve her türlü sorunu iki devletin çözebileceğini söyledi.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği, bu yıl 90. yıldönümünü kutladığı ve Bursa’daki Mübadil kuruluşlarının geçtiğimiz günlerde Mübadiller adına denize atılan karanfillerin ardından emeği geçenlere ve mübadil yakınlarına teşekkür plaketi verildi.

Geçtiğimiz günlerde Mudanya’da, 30 Ocak 1923 tarihinde Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan nüfus mübadelesi sözleşmesinin 90. Yıldönümü ile Balkan Savaşı’nın 100. Yılı dolayısıyla Bursa’daki mübadil kuruluşları mübadele ve savaşlarda yaşamını yitirenler adına Mudanya’da denize karanfil atmıştı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğun geliştirilmesi, Mübadele anılarının yaşatılmasıyla mümkündür”

Burada yapılan törende CHP Bursa Milletvekili Tayan, “Ben de bir mübadil çocuğuyum, bu görevi sese seve yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Türkiye’yle Yunanistan arasında birçok konuda sorunlar var bunları da iki devlet kendi aralarında çözmek zorundadır. Dolayısıyla Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğun geliştirilmesi, Mübadele anılarının yaşatılmasıyla mümkündür, bölgemizin barışı için Büyük Önder Atatürk 1930’lu yılların başında Venizelos ile çok önemli bir anlaşma imzalamıştır. Atatürk’ün bize gösterdiği yön, istikamet ve hedef doğrultusunda bizim de aynı yolda görev yapmamız lazımdır. Burada Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine, Yüce Parlamento’ya, sivil toplum örgütlerine ve AB kuruluşuna ve bu kuruluşta görev alanlara büyük görev düşmektedir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz