Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLİYETÇİ GRUP GÜMÜLCİNE’DE İZİNSİZ GÖSTERİDE BAŞKONSOLOSLUĞA YÜRÜDÜ, “YENİDEN GELECEĞİZ” DEDİ

MİLLİYETÇİ GRUP GÜMÜLCİNE’DE İZİNSİZ GÖSTERİDE BAŞKONSOLOSLUĞA YÜRÜDÜ, “YENİDEN GELECEĞİZ” DEDİ

17
0

“Altın Şafak” (Hrisi Avgi), “Vatansever Yunan Derneği” (Patriotikos Ellinikos Sindesmos) üyeleri Gümülcine’de izinsiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Polislerin gözü önünde gerçekleşen yürüyüşe yaklaşık 60 kişilik grup T.C. Gümülcine Başkonsolosluğuna yürüdü.

Bu olayı her zaman olduğu gibi azınlık basınından Birlik Gazetesi izledi ve görüntüledi. Larisa, Kavala ve İskeçe’den katılımcıların olduğu milliyetçi grup, öğlen saat 13:45’te Gümülcine şehir parkının yanında bulunan Cunta’nın inşa ettiği kılıç anıtının yanında toplandı.

 

Ellerinde yazılı feyvolanları halka ve meydana dağıtan göstericiler buradan Başkonsolosluğa yürümek üzere harekete geçti. Güzergah boyunca küfürlü ve tehtid dolu sloganlar atan grub, Başkonsolosluğun bulunduğu caddenin başına kadar geldi. İzinsiz ve kimsenin beklemediği bir anda yürüyüş yapan grup, caddenin başında az sayıda polis ekibi yarafından durduruldu ve Başkonsolosluğun kapısına yaklaştırılmadı.

 

Grup burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu ve personeli ile Türkiye aleyhinde ağıza alınmayacak küfürlü sloganlar attı.

 

Grubun başında olan konuşmacının söyledikleri birhayli düşündürücüydü. “Aramızda devlet memuru, polislikten men edilmiş veya men edilmek üzere soruşturması devam eden meslektaşlarınız var. Amacımız size sorun yaratmak değil. Bu defasında molotof atmadık, kırmadık dökmedik. Ancak bundan sonra ve çok yakın gelecekte kırmak, camileri yakmak üzere buraya geleceğiz. O zaman bizi sizde durduramayacaksınız. Amacımız bugün bu değil, sadece mesaj vermek. Başkonsolosluk Trakya’dan dışarıya.”

 

Grup daha sonra hep birlikte Yunan Milli marşını söyledi ve Eski Cami yanından geçerek şehir meydanına yürüdü. Eski Cami’nin yanından geçen gruptan bir kişi mezarlık duvarına çıkarak elinde mavi boyayla gamalı haç çizdi.

 

Şehir meydanında ve yürüyüs esnasında yol boyunca atılan sloganlarda “Türkler Trakya’dan Dışarıya”, “Yabancılar Yunanistan’dan Dışarıya”, “1.2.3. Sınırları Kırıp Türkiye’ye Gireceğiz”, “Moğollar Do…. Türkler”, “Kemalin Mezarını Bo…. Sıvayacağız”, “Başkonsolosluk Kapansın”, “Türk Ajanlar Dışarıya”, “Trakya Müslümanları Yunandır”, “Trakya Yunan Toprağıdır”, “Yunanistan Yunanlılarındır”, “Kendini Türk Hisseden Yunanlı Müslümanlar Türkiye’ye gitsinler, gitmezlerse onları bir sürpriz bekliyor”, Sınırlarımız şimdilik burada ancak yakında Konstantinoupolis’te (İstanbul) olacak” denildi.

 

“Vatansever Yunan Derneği”nin (Patriotikos Ellinikos Sindesmos) dağıttığı bildiride şu ifadeler yer alıyor.

 

“29 Mayıs 1453 Türkler, Unutmuyorum”

“Ve Yunanlılar Unutmayınız, Yunanistan’ın Başkenti Konstantinoupolis”

“Gümülcine’deki Türk Konsolosluğu Şimdi Kapansın, Türk Ajanlar Trakyamızdan Dışarı”

“Kendini Türk Olarak Tanımlayan Yunanlı Müslümanlar Derhal Sınırdışı Edilsin”

“Hiç, Hiç Geç Değil, Aya Sofya ve Poli’yi (İstanbul) Almak İçin”.

 


HRISI AVGI GUMULCINE YURUYUS by birlikgazetesi


HRISI AVGI PLATIA KONUSMASI by birlikgazetesi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz