Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DR. SADIK AHMET BURSA’DA ANILDI

DR. SADIK AHMET BURSA’DA ANILDI

13
0

Batı Trakya Türklerinin ölümsüz lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.

Çok sayıda dernek mensubunun katıldığı ziyarette, Batı Trakya Türkleri’nin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayatı boyunca yaptığı çalışmalardan kesitler paylaşıldı. Batı Trakya Türkleri’nin Yunanistan’da yaşadığı büyük sıkıntıları uluslararası kamuoyunda duyurmak adına çok büyük işler yapan Dr. Sadık Ahmet’in, her zaman kendileri için bir sembol olacağını belirten AK Parti Bursa milletvekili adayı Hakan Çavuşoğlu, “Onu her zaman saygıyla anacağız. Merhum liderimizin de istediği üzere kendi iç çekişmelerimizden arınarak, birlik ve berberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Devletimizin bizlerin huzuru ve refahı adına yürüttüğü çalışmaları daha da ileri noktalara taşımak adına, milletvekili adayı oldum.” dedi.

 

Merhum liderin eşi Işık Ahmet de Türk devletine ve liderlerine minnet borçları olduğunu belirterek, kendilerini Batı Trakya’da hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını söyledi. Dr. Sadık Ahmet’in 1995 yılında vefat ettiği günden bu yana 16 yıldır kendilerine her zaman destek olduklarını kaydeden Işık Ahmet, “Geçtiğimiz yıl devlet bakanımız Bülent Arınç, bu yıl da başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Gümülcine’de bizleri ziyaret ettiler. Hükümetimizin bizler için yaptığı çalışmalarla övünüyoruz.” diye konuştu.

 

Hakan Çavuşoğlu’nun da AK Parti’den milletvekili adayı olarak Meclis’te Batı Trakya Türkleri’ni temsil etmesinin, son derece önemli olacağını ifade eden Işık Ahmet, sorunların çözümü noktasında Çavuşoğlu’ndan söz aldı.

 

IŞIK AHMET KONYA’DA

Merhum liderin eşi Işık Ahmet, Bursa’daki ziyaretin ardından Konya’ya geçti. Işık Ahmet burada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü ve birlikte etkinliklere katıldı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getiren Işık Ahmet, son döneme iyi bir seyir izleyen Türk-Yunan ilişkilerinde başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP hükümetinin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ikili görüşmelerde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını gündeme getirmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz