Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 2. TRAKYA FİNANS FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ, FORUMDA POLATİDİS YİNE SAÇMALADI

2. TRAKYA FİNANS FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ, FORUMDA POLATİDİS YİNE SAÇMALADI

17
0

Trakya Ekonomik Forumu’nun (TEF) organize ettiği “2’nci Trakya Finans Forumu” Dedeağaç’ta gerçekleştirildi. Ülkenin ekonomik darboğazdan geçtiği bir dönemde, Almanların ve diğer komşu ülkelerden Türkiye başta olmak üzere yatırım yapmayı düşündükleri ve arzuladıkları bir sırada, LAOS Partisi Serez Milletvekili İlias Polatidis’in tavrı dikkat çekti. Polatidis, “Türkiye’nin Gümülcine’deki Başkonsolosluğu’nun ekonomik nedenlerden dolayı gitmesi gerektiğini öne sürdü. Polatidis Türk Başkonsolosluğu’nun (Batı) Trakya ve Müslüman toplumlarının kalkınmasına engel olduğunu söyledi ve birçok kişi tarafından olumsuz tepki topladı.

 

TEF’in 26 – 28 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği etkinlikler arasında yer alan forum Thraki Palace otelinde düzenlendi. Yunan ekonomik krizi ve bölgenin kalkınması konularının tartışıldığı konferansa Dedeağaç Belediyesi destek verdi.

TEF Başkanı Katerina Karayanni’nin açılışını yaptığı konferansa Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis, Dedeağaç Belediye Başkanı Vangelis Lambakis ve yerel yetkililerin yanısıra Almanya Selanik Başkonsolosu Wolfgang Hoescher – Obermaier ve T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç katıldılar.

Konferansta AP eski parlamenteri ve AB Hukuk Birimi Danışmanı Büyükelçi Yorgos Zavvos, gazeteci Pashos Mandravellis, Yunan – Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürüsü Martin Knapp, Yunan İşletmeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kostantinos Lambrinopoulos, gazeteci Dimitris Petroviç, Yunan Ekonomi Bakanlığı Özel Danışmanı Vasileios Siokorelis, gazeteci Ada Simanidi, Yunan Milli Bankası Ekonomi İşleri Genel Müdürü Mazarakis Haralambos, LAOS Partisi Serez milletvekili İlias Polatidis, Nea Dimokratia (ND) Partisi Ftiotida milletvekili Hristos Staykouras, avukat Dr. Hans Beeg, Alianz Global Şirketi Ekonomi Uzm. Bölüm Başkanı Profeför Michael Heise ve ND Partisi Rodop milletvekili Evripidis Sylianidis birer sunum yaptılar.

Yunanistan’daki ekonomik krizin ve beraberinde getirdiği gelişmelerin ele alındığı konferansta ülkenin ve bölgenin kalkınmasına yönelik öneriler dile getirildi.

 

İLİAS POLATİDİS: “TÜRK KONSOLOSLUGU KAPATILMALI”

 

LAOS Partisi Serez milletvekili İlias Polatidis konferansta yaptığı sunumda ekonomik krizin bölgeye yansıması konularına değinirken, Türkiye’nin Gümülcine’deki Başkonsolosluğu’nun ekonomik nedenlerden dolayı gitmesi gerektiğini öne sürdü. Polatidis Türk Başkonsolosluğu’nun (Batı) Trakya ve Müslüman toplumlarının kalkınmasına engel olduğunu söyledi.

 

MUSTAFA SARNIÇ: “LOZAN OLMAK ÜZERE İKİLİ VE ÇOK TARAFLI ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE VE ULUSLARARASI HUKUK TEMEL İLKESİ KAPSAMINDA FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜYOR”

 

Konferansı izlemek üzere salonda bulunan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, LAOS milletvekilinin sözlerine cevap hakkını kullanarak, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nın başta Lozan olmak üzere ikili ve çok taraflı anlaşmalar çerçevesinde ve uluslararası hukuk temel ilkesi kapsamında faaliyetlerini yürüttüğünü belirtti.

Yunanistan ile Türkiye arasında başta sınır ötesi işbirliği projeleri olmak üzere bölgede ekonomik ve ticarî işbirliğinin geliştirilmesinin Türk Başkonsolosluğunun öncelikli işlevleri arasında yer aldığını ifade eden Sarnıç, konferansı düzenleyenleri tebrik etti ve bu tür ekonomi toplantılarının sınırdaş ülkeleri de kapsayacak şekilde devam etmesini istediklerini belirtti.

Dedeğaç’taki Forum’da belgesel çeken bir Alman televizyonu, Başkonsolos Mustafa Sarnıç ile yaklaşık yarım saatlik bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Türk Başkonsolos Sarnıç’ın ayrıca, Dedeağaç ziyaretinde şehir içerisinde bulunan Dedeağaç Merkez Camii’nde Cuma namazı kıldığı, cami görevlisi Emin Şerif ve cami cemaatiyle de namaz sonrası bir araya geldiği öğrenildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz