Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 20. TRAKYA FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

20. TRAKYA FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

21
0

20’nci Uluslararası Trakya Ticaret Fuarı 26 Mayıs Perşembe akşamı düzenlenen törenle Gümülcine’deki Sanayi Bölgesi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Hükümet Sözcüsü ve İçişleri Bakan Yardımcısı PASOK Rodop Milletvekili Yorgos Petalotis 20. Uluslararası Ticaret Fuarı “Trakya 2011”in açılışını yaptı.

 

Açılış törenine Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, ABD’nin Selanik Başkonsolosu Cathrıne E.Kay, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Şapçı (Sappes) Belediye Başkanı İlias İoannakis yerel yöteciler, ABD Selanik Başkonsolosu Cathrine E. Kay, Almanya’nın Selanik Başkonsolosu Wolfgang Hoelsher-Obermaier, Almanya’nın Gümülcine’deki Fahri Konsolosu Stamatios Kouroudis ve katıldılar. Açılışa Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’te katıldı.

 

Açılış töreninden sora yetkililer fuara katılan şirketlerin stantlarını gezerek, fuara katılanlar ile konuşma fırsatı buldular.

Hükümet Sözcüsü ve İçişleri Bakan Yardımcısı Petalotis açıklamasında, “Diğer bölgesel fuarlarda da olduğu gibi, Trakya 2011 Fuarı da, yılların geçmesine ve bir dönem itibar görmemesine rağmen, memleketimiz için zor dönemlerde yurt içi güçlerin fikir, cazip öneri ve güç sahibi olduğunu kanıtlıyor.

Geleceğe yönelik fuarın uluslararası hâle gelme perspektifinin doğuyor olması önemlidir, çünkü Doğu ile Batı’nın kavşağında bulunuyoruz. Bu tür çabalar çok önemlidir. Bütün Yunanistan’da yapmaya çalıştığımız şeyi, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi vatandaşları anlamış durumda. ‘Trakya’ fuarı ile geleceği öne koyan ve ortaya çıkaran, aynı zamanda krizi fırsata dönüştürmeye hazır olan güçler ön plana çıkmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl gerçekleştirilen “Trakya” fuarında yeşil kalkınma konusuna yer verildi. Fuarda Müslüman Çocukların Eğitimi programı da stant açarak yer aldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz