Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MANDACI: “AZINLIK OKULLARININ BİRLEŞTİRİLMESİNE KARŞI DEĞİLİZ”

MANDACI: “AZINLIK OKULLARININ BİRLEŞTİRİLMESİNE KARŞI DEĞİLİZ”

22
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkan Ülkeleri Basın Forumu için Bursa’da bulunan Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman ve İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı’yı makamında ağırladı. İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit EREN’in de yer aldığı ziyarette Yunanistan’da yaşanan azınlık sorunları masaya yatırıldı.

Başkan Mustafa Dündar, milletvekillerine azınlık okullarının kapatılmasıyla ilgili son durumu sordu.

Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya’da 60 olan Türk ilkokullarının sayısının da 15’e düşürüleceğini belirtti.

İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı ise görüşünü belirtti ve, “bizler birleştirilmesine karşı değiliz ancak azınlıklar göz ardı edilmemeli” dedi.

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da Eğitim Bakanlığı’nın tasarruf gerekçesiyle Batı Trakya’da bulunan Türk okullarının sayısının düşürülmesini öngören kararında olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, sorunu diyolog yoluyla çözdüklerini söyledi. Okulların birleştirilerek sayılarının azaltıldığını belirten Hacıosman, konunun Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizle ilgili bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

 

Ülke genelinde 1933 okulun birleştirilerek okul sayısının 877’ye düşürülmesinin hedeflendiğini söyleyen Hacıosman, bu proje çerçevesinde Batı Trakya’da 60 olan Türk ilkokullarının sayısının da 15’e düşürüleceğini belirtti.

 

“Azınlık okulları nüfusla orantılı olarak azaltılıyor. Bizler birleştirilmesine karşı değiliz ancak azınlıklar göz ardı edilmemeli” diyen İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı Türkiye ve Yunanistan arasındaki olumlu siyasetin kendilerine de olumlu yönde yansıyacağını söyledi. Mandacı, yaşanan sorunları iyi niyetle çözeceklerinin de altını çizdi.

 

BURSA’NIN ÖNEMİ FARKLI

 

Başkan Mustafa Dündar’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerine değinen IRCICA Genel Başkanı Halit EREN ise Bursa’daki Balkan nüfusunun yoğunluğuna dikkat çekti.

 

İki ülkenin barış içinde olmasının azınlıklar için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Dündar, olumlu diyalogun hem ekonomik hem de sosyal açıdan iki ülke halkına pozitif yönde yansıyacağını söyledi.

Başkan Mustafa Dündar’ın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Yunanistan Milletvekilleri Başkana kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz