Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “KALİKRATİS” EĞİTİM SİSTEMİ MAHKEME SALONLARINA TAŞINIYOR

“KALİKRATİS” EĞİTİM SİSTEMİ MAHKEME SALONLARINA TAŞINIYOR

17
0

Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı, “Kalikratis” planı kapsamında ülke genelinde okulların birleştirme yöntemiyle ilgili başlatmış olduğu çalışmaya giderek tepkiler büyüyor.

Korinthos Belediyesi Meclisi 16 Mayıs 2011 tarihinde yaptığı Meclis toplantısında oybirliğiyle almış olduğu bir kararla, Resmi Gazete’de yayımlanan ve hükümetin bu yönde uygulamak istediği okulları birleştirme programına karşı olduğunu ve mahkemeye başvuruda bulunulması kararını aldığı belirtiliyor.

Buna paralel olarak ayrıca, Korinthos bölgesindeki ebeveynler ve veliler dernekleri, özellikle taşradaki derneklerinde bu yönde mahkemelere itiraz etmek üzere başvurularını hazırladıkları belirtiliyor.

 

Yunanlılar, hükümete bu birleştirme konusunda tepkilerini yargı yoluyla koymaya hazırlanırken, Yunan devletinin Batı Trakya’da Azınlık Okullarını da bu programa dahil ederek Rodop, İskeçe ve Dedeağaç illerinde birçok okulu kapatmak veya birleştirmek istemesi dikkat çekiyor. Bu kapsamda kapanacak veya birleştirilecek Azınlık okulların saysı ise henüz bilinmemektedir.

Bu durum Azınlık içerisinde tedirginliğin oluşmasına yol açmış bulunuyor. Azınlık köylerinde ve Gümülcine’nin Yeni Mahalle’de bulunan Azınlık okulunun kapanacağı söylentileri özellikle Yeni Mahalle’de tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz