Ana Sayfa Ελληνικά Νέα EΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

EΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

24
0

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Ροδόπης έχουν ήδη προβεί στις πρώτες εκείνες ενέργειες που είναι απαραίτητες για την απόκτηση του αρχειακού υλικού των κοινοτήτων του δήμου Κομοτηνής, προκειμένου εν συνεχεία να καταστεί δυνατή η ψηφιοποίησή τους, αναφέρει σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός αναφέρει, επίσης, ότι σε περίπτωση που οι νέοι δήμοι επιθυμούν την ψηφιοποίηση των ενεργών τους αρχείων, πρέπει να διενεργηθεί ειδικό πρόγραμμα ψηφιοποίησης, είτε με πρωτοβουλίες των δήμων είτε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Το έγγραφο της υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βαΐτση Αποστολάτου, σχετικά με την τύχη των ιστορικών αρχείων στον νομό Ροδόπης. Ο βουλευτής έχει προειδοποιήσει ότι μετά το σχέδιο “Καποδίστριας” τα αρχεία των πέντε κοινοτήτων του δήμου Κομοτηνής (Πανδρόσου, Καρυδιάς, Κοσμίου, Κάλχαντος και Γρατινής) μεταφέρθηκαν στα υπόγεια του δήμου Κομοτηνής και έκτοτε παραμένουν εκεί μέσα σε σάκους. Ο κ. Αποστολάτος έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να ψηφιοποιηθεί κάθε τι που έχει σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και το παρελθόν της στον δήμο και να γίνει προσιτό σε κάθε ιστοριοδίφη.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz