Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar EKONOMİK KRİZİN NEDENİYLE ZEYTİN AĞAÇLARINI SOBALARDA YAKIYORLAR

EKONOMİK KRİZİN NEDENİYLE ZEYTİN AĞAÇLARINI SOBALARDA YAKIYORLAR

12
0

Yunanistan’ın, Doğu Ege bölgesinde yer alan Halki adasının Belediye Başkanı Mihalis Patros, adalarda yaşamını zor koşullar altında sürdüren halkın ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle daha da güç durumda olduğunu belirterek, durumun bu şekilde sürmesi halinde adaların büyük bölümünün boşalacağını söyledi.

Bölgede Halki Belediyesine bağlı 5 küçük adadaki vatandaşların geçim sıkıntısı çektiğini, özellikle kış aylarında büyük zorluklarla karşılaştığını ifade eden Patros, ihtiyaç nedeniyle Alimnia adasındaki zeytin ağaçlarının tümü kesilerek, bu kış sobalarda yakıt olarak kullanılmak üzere piyasada satıldığını belirtti.
Patros, Yunan medyasına yaptığı açıklamada, Atina hükümetinin, adalarda yaşayan vatandaşlara gerekli ilgiyi göstermediğinden şikayet ederek, bazı bakanların ve yetkililerin Halki adasının tam olarak nerede bulunduğunu bile bilmediğini ileri sürdü.
Yetkili, “Kesinlikle unutulmuş durumdayız. Böyle giderse, Troyka’nın istediği şekilde sadece 150 kişinin altında bulunan adalar boşalmayacak, daha büyük adalar da boşalacak” diye konuştu.
Yunanistan Denizcilik ve Ege Bakanı Kostis Musurulis, kısa bir süre önce, Atina’da, tasarruf önlemleri konusunda hükümet yetkilileriyle müzakerelerde bulunan Troyka’nın, bütçenin rahatlatılması için Ege’de 150’den az kişinin ikamet ettiği adaların boşaltılması önerisinde bulunduğunu açıklamıştı.
Musurulis, Pire Denizcilik Kulübü’ndeki konuşmasında, Troyka’nın bu konudaki önerisinin hükümet tarafından kabul edilmediğini belirtmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz