Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar DARÜŞŞAFAKA’DA YUNAN GÜNLERİ

DARÜŞŞAFAKA’DA YUNAN GÜNLERİ

17
0

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda geleneksel hale gelen farklı kültürleri tanıma etkinliklerinin son halkasını Yunan Haftası oluşturuyor. Darüşşafaka Tüketme Yaşat Komitesi’nin iki ayda bir gerçekleştirdiği uluslararası mutfaklar etkinliği bu ay Yunan mutfağı ve kültürünün bir hafta süreyle tanıtılacağı, geniş kapsamlı bir etkinlikler dizisi olarak düzenlenecek.

19-23 Kasım tarihleri arasında İstanbul’daki Yunanistan Başkonsolosluğu iş birliği ile kutlanacak olan Yunan Haftası’nın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde konuğu Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Nikos Matthioudakis olacak. Darüşşafakalı öğrenciler 10:00-12:00 saatleri arasında Başkonsolos ile birlikte, geleneksel Yunan yemeklerini yapmak için mutfağa girecek. 12:00-12:55 saatleri arasında ise, yine Başkonsolos’un katılımıyla Yunan şairlerinin şiirlerinin okunacağı bir şiir dinletisi düzenlenecek.

Darüşşafakalı öğrencilerin Yunanistan’ı ve Yunan kültürünü daha yakından tanıyabilmesi için düzenlenen Yunan Haftası kapsamında, öğrenciler akşamları uyumadan önce masallar yerine Aisopos’dan mitler dinleyecek, yemekhanede Yunan müziği çalacak. Ayrıca Yunanistan Başkonsolosluğu’nun işbirliğiyle, Yunanca ve Yunan dans derslerinin sunulacağı haftada, Darüşşafakalı öğrencilerden oluşan bir grup Sismanoglio Megaro’yu ziyaret ederek, sanatçı Panos Mitsopulos ile beraber konusu Konstandinos Kavafis’in «İthaki» şiiri olan bir sanat atölyesine katılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz