Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYALI TÜRK BAYANLAR ATATÜRK’ÜN EVİNİ ZİYARET ETTİ, GÖZYAŞI SEL OLUP AKIP...

BATI TRAKYALI TÜRK BAYANLAR ATATÜRK’ÜN EVİNİ ZİYARET ETTİ, GÖZYAŞI SEL OLUP AKIP GİTTİ

10
0

Birlik gazetesinin 15 Ekim 2011 tarihinde düzenlediği Selanik gezisi büyük sevinç ve coşkuyla gerçekleşti, gözyaşı sel olup akıp gitti. Geziye katılan yaklaşık 100 kadar Batı Trakyalı Türk bayan, Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün evini ve Doğu Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Geziye katılanlar arasında Birlik gazetesi genel yayın yönetmeni İlhan Tahsin, Yazı işlerinden sorumlu Yıldız Mehmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” listesi başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Kadınlar Kolu Kasadarı Elif İbrahim katıldı.

 

İlk olarak Atatürk’ün evini ziyaret eden bayan ziyaretçileri, T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin kapıda karşıladı ve tek tek bayanlara “hoşgeldiniz” diyerek ellerini sıktı. Atatürk’ün evinin bahçesinde bir süre bayanlarla birlikte kalan Başkonsolos Biltekin sohbet etti ve herkesle birlikte çocukları da yanına alarak hatıra fotografı çektirdi. Başkonsolos Biltekin’in çocuklara karşı olan sevgisi gözlerden kaçmadı. Doğu Trakya’lı bir ailenin çocuğu olan Tuğrul Biltekin, Trakyalı konuşmasıyla da bayanların sevgisini kazandı. Bayanlar, “aaaa, Başkonsolos bizim gibi konuşuyor” demekten kendilerini alamadılar.

 

Atatürk’ün evinde yaklaşık yarım saat kalan bayan ziyaretçiler ilk defa geldikleri evin içerisinde bol bol fotograf çekti. Atatürk’ün giydiği eşyaların sergilendiği bölümü ziyaret ederken duygulu anlar yaşayan bayanların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Atatürk’ün çocukken bahçede oynadığı Nar ağacı altında da hatıra fotografı çektiren bayanlar, buradaki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Doğu Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ne geçtiler.

 

DERNEKTE ÖĞLEN NAMAZI KILDILAR

 

Batı Trakyalı Türk bayanlar Atatürk’ün evini ziyaret ettikten sonra Doğu Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’ne geçtiler. Burada bayanları dernek Yönetim Kurulu üyeleri ve Dernekte dini görevi yerine getirmek üzere bulunan ve oradaki kardeşlerimize hizmet veren din görevlisi Ahmet Arif Emin karşıladı. Dernek Yönetim Kurulu üyeleri misafirlere demli çay ikram etti. Yaklaşık 10 aydan beri Selanik’te görev yapan din görevlisi Ahmet Arif Emin, misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra dini çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ahmet Emin şunları söyledi: “Değerli bayan kardeşlerim, bugün sizleri aramızda görmekten inanın büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizlerin buraya gelerek yıllar önce çeşitli ekonomik ve siyasi baskılardan dolayı yaşadıkları bölgeleri terk eden ve buraya yerleşen bu kardeşlerimizi ziyaret etmeniz inanın çok anlamlı bir ifadedir. Bu ziyarette ortaya çıkan anlam ve ifade, onların burada yalnız olmadıklarını ortaya koymuştur. Allah sizlerden ve sizleri buraya getirilmesine vesile olanlardan razı olsun. Birlik gazetesi sahibi İlhan beye de ayrıca sizleri buraya getirdiği için teşekkür ediyorum. Kendisi sıkça aralıklarla bizleri ziyaret ediyor, buralarda bizleri yalnız bırakmıyor. Dini açıdan anlamlı mübarek günlerde bizlerle birlikte oluyor ve dua ediyor” dedi.

 

Kadınlar adına kısa bir konuşma yapan Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” listesi başkanı Sibel Mustafaoğlu, “bazen sözlerin belkide yetmediği anlar vardır, işte o anlardan birisini de galiba bugün yaşıyoruz” dedi ve şunları söyledi:

“Gümülcine ve etraf köylerden yaklaşık 100 bayan arkadaşımızla bugün Selanik’te bulunuyoruz. En önemlisi sizlerin yanında bulunuyoruz.

Biraz önce Atatürk’ün evini ziyaret ettik ve ardından buraya geldik. Ziyaret sırasında bizleri hep birlikte kapıda karşılayan sayın Selanik Başkonsolosumuz Tuğrul Biltekin’e teşekkür ediyorum. Mesai günü olmamasına rağmen bizleri bekledi ve kapıda karşıladı.

Biz bugün sizlerle birlikte olmak istedik. Benim buraya bu ikinci gelişim. Berat Kandili gecesinde de yine sayın İlhan Tahsin’le birlikte sizlerle olmuştuk. O mübarek gecede hep beraber dua ettik ve sizleri daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu sizleri sevdiğimizin ve asla unutmadığımızın bir kanıtıdır. Biz hepimiz biriz, hepimiz Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını oluşturuyoruz ve yaşatıyoruz.

Biraz önce Atatürk’ün evini ziyaret sırasında belki de ilk defa gelen bazı bayan ablalarımızın, kardeşlerimizin gözyaşlarına hakim olamadıklarını gördüm. İşte bu Atatürk sevgisi ve ulus sevgisidir. Bu sevgiden başka büyük sevgi yoktur.

Sizlerin sorunlarını tabii ki biliyoruz ve inanın Selanik Belediye başkanı sayın Butaris ile temasa geçtik ve sizlerin sorunlarını kendisine aktardık. Yaklaşık 6.500 Müslümanın yaşadığı Selanik’te ibadete açık bir Cami ve ölülerimizin defnedileceği bir mezarlığın olmaması kabul edilemez. Umarım en kısa zamanda bu sorun hallolur. Elimizden geleni yapmaya hazırız.” Dedi.

 

Birlik gazetesi olarak bize ve ziyaretçi bayan teyzelerimize, ablalarımıza, kardeşlerimize göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı başta sayın Başkonsolosumuz Tuğrul Biltekin beyefendiye, Başkonsolosluk güvenlik görevlilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Ayrıca, Doğu Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yöneticilerine, yaklaşık 10 aydan beri Selanik’te görev yapan din görevlisi Ahmet Arif Emin hocamıza ve Gümülcine Seçilmiş Müftümüz İbrahim Şerif’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu gezimizde bizlere yardımlarını esirgemeyen büfe sahibi Turgay ağabeyime, Ülker Yunanistan Bayii sahibi Ömer Hasan kardeşim ve satış sorumlusu Nihat kardeşime, Red Apple Şirketi sahibi Halil Vedat ve satış sorumlusu Mustafa kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca “Radyo City”in sahibi Halit’e de teşekkürlerimi sunuyorum.

Allah hepsinden razı olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz